Mark Schenning nieuwe trainer vrouwen

Opnieuw heeft Willem II een oud-speler aan zich weten te binden. Mark Schenning wordt vanaf het nieuwe seizoen de nieuwe trainer van het Willem II vrouwenteam. Hij volgt hiermee Edwin Petersen op. Schenning speelde van seizoen 1996-1997 tot 1999-2000 bij de Tricolores en scoorde als verdediger drie maal in 77 Eredivisiewedstrijden. In zijn laatste seizoen scoorde hij zelfs in de Champions Leaguewedstrijd tegen Sparta Praag.
 
Hij stopte in 2005 als profvoetballer, maar bleef wel werken in de voetballerij. Deze 38-jarige oud-speler speelde na zijn jaren in Tilburg bij FC Den Bosch en NAC Breda. Bij laatstgenoemde sloot hij zijn carrière als voetballer af en werd hij teammanager van het eerste elftal, trainer van het beloftenteam en hoofd opleidingen technische zaken.
 
Naast zijn hoofdtrainerschap van het vrouwenteam gaat Schenning onder andere Edwin Hermans assisteren bij het beloftenelftal en zal hij jeugdtrainingen binnen de Regionale Jeugdopleiding Willem II/RKC ondersteunen.
 
Willem II en het vrouwenelftal zijn blij dat er met Schenning een trainer gevonden is. De competitie van de Eredivisie Vrouwen start in verband met het EK in Finland (dat van eind augustus tot begin september gespeeld wordt) in de eerste week van oktober.