Tilburgse Marlous Mutsaers in boekenpanel Volkskrant

Volkskrant

De meeste boekenlezers weten het wel: als er een positieve recensie van Volkskrant op een boek staat, dan móet het wel goed zijn. Het panel die de boeken recenseert is dan ook zeker niet de minste. En zeer recent is daar een bekende Tilburgse boekenwurm aan toegevoegd: Marlous Mutsaers van boekhandel Gianotten. 

Foto: Camiel Donders

Over Marlous Mutsaers

Boekhandel Gianotten Mutsaers is bij de meeste Tilburgers wel bekend. Sinds 15 augustus 1976 is de 62-jarige Marlous Mutsaers boekhandelaar. Sinds deze maand behoort zij tot één van de negen leden van het boekenpanel. Op zich wel logisch: iemand met 42 jaar ervaring in de boekenverkoop weet waar een écht goed boek aan moet voldoen. Sinds begin 2014 is ze de eigenaresse van de zaak waar ze op dat moment al 38 jaar werkte.

Volgens Marlous is het vandaag de dag moeilijker een hebben van een boekhandel in Nederland een stuk lastiger geworden, dit komt omdat de klant veeleisender is dan ooit. Mutsaers is van mening dat vernieuwing ook erg belangrijk is om als winkel relevant te blijven. Dit is dan ook de reden dat ze de winkel hebben verbouwd en nu in het bezit zijn van een café in de winkel.

Dit doet ze in het panel

Haar eerste taak als lid van het boekenpanel van de Volksrant was een lijstje met drie boekentips geven voor de maand december. Deze kunnen natuurlijk goed van pas komen voor de aankomende Kerstdagen. Dit zijn haar eerste tips:

  • Javier Marías: Berta Isla
  • Elizabeth Jane Howard: de serie over de Cazalets
  • Alice Walters: De kunst van simpel koken