Maurice Dujardin per 1 juni 2016 directeur De NWE Vorst

Maurice Dujardin

Maurice Dujardin wordt per 1 juni 2016 directeur van De NWE Vorst. De benoeming valt samen met het moment waarop De NWE Vorst een samenwerkingsverband aangaat met vier andere culturele instellingen in Tilburg. De nieuwe directeur krijgt daarin een coördinerende rol.

Maurice Dujardin (1973) werkte eerder als zakelijk leider voor onder andere Theatergezelschap Drie Ons, dansgezelschap Rogie & Company, Danshuis Station Zuid en is de laatste jaren zakelijk directeur / bestuurder van Theater Artemis in Den Bosch. Dujardin studeerde Kunst en Kunstbeleid in Groningen en rondde afgelopen jaar het programma LinC (Leiderschap in Cultuur) af.

Maurice Dujardin over zijn komst: “Ik heb enorm veel zin om bij De NWE Vorst aan de slag te gaan. Ik wil graag een belangrijke bijdrage gaan leveren aan dit veelbelovende samenwerkingsverband van Tilburgse partners, partijen die de (podium)kunsten in de stad en in Brabant naar een hoger niveau willen tillen – juist door de handen ineen te slaan en door grenzen te overstijgen. Met mensen van binnen en buiten de organisatie wil ik gaan bouwen aan een spannend cultureel huis waar wordt gemaakt, gepresenteerd, en gedebatteerd. Een open en uitnodigend huis met een veelzijdig en uitdagend programma, waar mensen elkaar ontmoeten en uitwisselen, waar nieuwsgierigheid heerst, en waar volop ruimte bestaat om te ontdekken en te onderzoeken.”

Eigen visie

Met de keuze voor Maurice Dujardin heeft De NWE Vorst een directeur gevonden die zowel zakelijk als artistiek een eigen visie heeft op de kunstensector. Zijn frisse opvattingen over de ontwikkelingsmogelijkheden voor De NWE Vorst, zijn bekendheid met het netwerk en zijn enthousiasme voor wat samenwerkingen betreft zorgen ervoor dat wij uitzien naar zijn komst.