Max ICT is Tilburgs bedrijf van de maand

max ict

Max ICT is uitgeroepen tot ‘Tilburgs bedrijf van de maand’. De Tilburgse bedrijven van de maand zijn ambassadeurs voor Tilburg. Max ICT krijgt de prijs omdat het ondanks tegenslagen en een krapte in de arbeidsmarkt een stevige positie pakt in een concurrerende ICT markt. Afgelopen jaar zijn ze zelfs door Erasmus Universiteit geschaard onder de 250 snelste groeiers. Het bedrijf werkt daarnaast met scholen samen om kennis over de sector te vergroten.

Foto: Wethouder Berend de Vries overhandigt een ‘Benkske’ aan Jeroen van Daalen, directeur/eigenaar Max ICT.

Wethouder Berend de Vries (economie) heeft de prijs uitgereikt tijdens een bezoek aan MAX ICT op 23 augustus. “Het is bijzonder als je al elf jaar op rij een omzetgroei kunt realiseren van 20% in zo’n competitieve markt. Dat zegt iets over de kennis en innovatie waarmee MAX ICT e-commerce toepast. Dat is een typisch voorbeeld van een toekomstbestendig, vitaal, maar ook concurrerend sterk bedrijf. En dat past in de vitale en gezonde (binnen-)stedelijke economie van Tilburg. Daarnaast hebben ze samenwerking met lokale partners hoog in het vaandel staan en ontwikkelen zelfs een platform om deze samenwerking te stimuleren. Dat kan ik alleen maar toejuichen.”

Top drie van Nederland

Max ICT is een e-commerce bedrijf dat online aan met name MKB bedrijven hard- en sofware verkoopt. Ze behoren tot de top drie spelers in de zakelijke MKB markt van Nederland. De drie websites van Max ICT worden door zo’n 2 miljoen unieke bezoekers per jaar bezocht. Ze bieden het grootste productaanbod van Nederland met 3.200.000 producten verdeeld over ruim 18.000 merken. Die worden deels opgeslagen in eigen magazijn en deels vanuit externe magazijnlocaties verstuurd. Indrukwekkende cijfers. Directeur/eigenaar Jeroen van Daalen: “Op het gebied van innovatie in e-commerce staan we vooraan in de keten. We hebben een eigen team van developers en samen zoeken we continu naar nieuwe mogelijkheden.”

Strippenkaart

Met een innovatief strippenkaartsysteem leren nieuwe medewerkers binnen twee weken hun weg binnen het bedrijf. De 37 medewerkers (vanaf 1 september 43) staan centraal en dragen de organisatie vanuit veelal zelfsturende teams. Ontspannen kunnen ze in een eigen Max Gym en Max ontspanningsruimte. Het bedrijf heeft zelfs de ambitie om het sportiefste bedrijf van Tilburg te worden. Jeroen: “Gelukkige en gezonde medewerkers zijn het allerbelangrijkste. Er is fruit van de zaak, in house trainingen over voeding, een goede balans werk/privé en ergonomie training. En uiteraard een maandelijkse borrel.”

Zijn er nog uitdagingen? Jeroen: “Op een positieve manier. Vanwege onze groei zijn we op zoek naar 15-20 nieuwe collega’s op het gebied van sales en customer service maar deze functies zijn lastig in te vullen met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Leuk feitje: Het bezoeken van klanten doen ze in de Max Tesla’s. Jeroen besluit: “Neem vooral contact op als je interesse hebt!”

Meer informatie over Bedrijf van de Maand: https://makeitintilburg.nl/bedrijf-van-de-maand/max-ict/