Tilburgse mbo-scholen lanceren website voor studiekeuze

studiekeuze

ROC Tilburg, De Rooi Pannen en Helicon hebben de handen ineen geslagen en samen een handige tool ontwikkeld die leerlingen helpt om tot de juiste studiekeuze te komen. De website Studiekeuzepad.nl laat vmbo-leerlingen stappen doorlopen om te kijken welke opleiding het beste bij ze past.

Handige tool

Op Studiekeuzepad.nl kunnen leerlingen een profiel aanmaken. Vervolgens krijgen ze via de website vragen en opdrachten die ze uitvoeren. Alle informatie die wordt verzameld, bewaart de leerling in het profiel en kan worden meegenomen bij gesprekken met decanen of tijdens het intakegesprek op de nieuwe mbo-school.

Leerlingen kunnen er thuis mee aan de slag, maar er zijn ook vmbo-scholen waar de tool klassikaal wordt gebruikt. Zo ook op het Tilburgse Reeshof College waar Marleen Wonnink decaan is. Zij wil Studiekeuzepad.nl breed inzetten: “Het digitale pad brengt het groeiproces goed in beeld. De leerling kan er zelf mee aan de slag en is eigenaar van zijn eigen pad. Het is fantastisch om te zien dat een leerling de juiste afweging maakt wanneer hij of zij een goed overzicht heeft, en na de start van zijn vervolgopleiding oprecht blij is met zijn keuze.”

Unieke samenwerking

De tool, in eerste instantie ontwikkeld door ROC Tilburg, werd door decanen in Tilburg enthousiast ontvangen. Zij vonden het belangrijk dat er niet alleen gefocust werd op de opleiding van deze mbo-school, maar dat alle mbo-opleidingen in de stad benoemd werden. ROC Tilburg besloot hierdoor samen te gaan werken met De Rooi Pannen en Helicon. Dat drie mbo-scholen zo intensief samenwerken is uniek in Nederland.