McDonald’s & KFC vanaf dit weekend bij jou thuis bezorgd

mcdelivery

Vanaf dit weekend kun je op je bank genieten van een BigMac of bucket kip van KFC. Althans, dat is wat de Tilburgse ondernemers van allezbezorgd.nl beloven. McDonald’s en KFC gaan zelf nog niet met een bezorgservice werken, maar de jongens van allezbezorgd gaan graag voor je in de rij staan. De bezorgservice gaat op vrijdag 10 maart de lucht in. 

Een koeriersdienst voor fastfood dus. Op de Facebookpagina van het initiatief valt te lezen dat je bestelling via allesbezorgd.nl binnen een uur bij jou thuis is geleverd. Omroep Tilburg schrijft dat de ondernemers van 6tot6.nl achter het initiatief zit. Dit is een nachtwinkel die van 18:00 uur ‘s-avonds tot 6 uur ‘s-ochtends bezorgen.

De bezorgtijden kunnen variëren van 13:00 – 03:00 uur. De bezorgkosten worden berekend aan de hand van de afstand tussen de winkel/restaurant en de consument. Het starttarief is €3,50. Bij allezbezorgd.nl kun je aan de deur betalen met pin of vooraf afrekenen met iDeal en PayPal.

McDelivery

Of McDonalds blij is met dit initiatief is nog maar de vraag. In 2012 was de fastfoodketen nog boos op een aantal studenten met een zelfde soort initiatief.

Overigens is McDonalds zelf ook aan het onderzoeken om de wereldwijde bezorgdienst op te schalen. In verschillende Aziatische landen is dit al een tijdje mogelijk. Ze willen in eerste instantie voornamelijk de Amerikaanse verkopen een boost geven. Het lijkt erop dat Europa nog eventjes moet wachten.

Reactie McDonalds

Vanmorgen ontvingen wij een reactie in onze mailbox van een woordvoerder van McDonalds: ”Graag reageren we hier even op. McDonald’s in Nederland werkt niet samen met deze partij. We verkennende mogelijkheden over thuisbezorgen op grote schaal binnen McDonald’s en zoeken hierbij naar een optimale infrastructuur en techniek, zodat onze gasten van dezelfde kwaliteit kunnen genieten zoals zij die nu ook van ons bij de McDrive mogen verwachten. We zijn daarom blij dat thuisbezorgen met nog meer nadruk de aandacht krijgt binnen McDonald’s en dat er ontwikkelingen zijn om hier op grotere schaal mee te testen. Thuisbezorgen is al beschikbaar in vele landen waar McDonald’s is gevestigd, zoals in Azië, Duitsland en Amerika. Zodra McDonald’s hier in Nederland bij aansluit zullen we dit nieuws delen.”

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom allezbezorgd.nl? Je kunt je op de website aanmelden voor een nieuwsbrief waarin je de laatste updates ontvangt.