Medewerkers Diamant‐groep verwerken koninklijke opdrachten

Medewerkers Diamant‐groep verwerken koninklijke opdrachten

Bij de Drukkerij van de Diamant‐groep zijn ze druk in de weer vanwege de aankomende troonswisseling. Momenteel worden er twee koninklijke producten verwerkt. Het gaat om 50.000 omslagen met speciale postzegels ter ere van de troonswisseling en een verzamelbox over 75 jaar Beatrix.

De medewerkers van de Drukkerij zijn hard aan het werk om de postzegelomslagen met afbeeldingen van koningin Beatrix en aanstaande koning Willem‐Alexander te voorzien van plastic hoesjes voor de
speciale postzegels die Post NL uitbrengt ter ere van de troonswisseling. Het vel met vijf postzegels waarop Beatrix voor het laatst als koningin te zien is, wordt er ingeschoven. Na de inhuldiging komt een
postzegelvel met vijf zegels met de afbeelding van koning Willem‐Alexander op de markt. Dit vel kan in het plastic hoesje aan de andere zijde van de omslagmap worden geschoven. Zo ontstaat een prachtig verzamelitem. De verzamelbox over 75 jaar Beatrix bestaat uit vijf mapjes in verschillende kleuren. In de voorkant van de mapjes wordt een muntcapsule geklemd met een €2 munt er in. Aan de binnenkant komt een postzegelvel met afbeeldingen uit het leven van Beatrix er op. In totaal worden 800 verzamelboxen gemaakt.

Trots en met precisie
Voor de medewerkers is het een grote eer dat ze zulke bijzondere producten mogen samenstellen.
Vol trots en met veel concentratie en precisie wordt de opdracht uitgevoerd. Diamant‐groep Drukkerij krijgt deze opdrachten van Rekafa Special products. Tussen beide partijen is al jaren een intensieve samenwerking. Naar tevredenheid verwerkt de Drukkerij diverse opdrachten op het gebied van postzegels, verzamelitems en nabewerking van diverse drukwerk voor Rekafa Special products.

De Diamant‐groep
De Diamant‐groep biedt als breed leerwerkbedrijf passend werk en ontwikkeling aan ca. 3.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We streven ernaar de kansen van onze medewerkers op een reguliere baan zoveel mogelijk te vergroten. Ontwikkeling is daarbij een belangrijk en continu proces. De Drukkerij is een van de bedrijfsonderdelen van de Diamant‐groep en verzorgt drukwerk en nabewerkingactiviteiten. Ook is er een handboekbinderij en beletteringsafdeling. Er werken zo’n 180 medewerkers.

Voor de gemeenschappelijke regeling bestaande uit de gemeenten Tilburg, Dongen, Hilvarenbeek, Goirle, Alphen‐Chaam, Gilze en Rijen, voert de Diamant‐groep primair de Wet sociale werkvoorziening uit.