Medewerkers provincie steunen Stedenband Tilburg-Matagalpa

Traditioneel is het kerstpakkettentijd. Een aantal medewerkers van provincie Noord-Brabant kozen ervoor hun kerstpakket cadeau te geven aan één van de drie geselecteerde goede doelen. Een van de projecten van de Stedenband Tilburg-Matagalpa was zo’n goed doel.

Het betrof het microkredietproject voor vrouwen die met een gering krediet economische zelfstandigheid kunnen verkrijgen, door het opzetten van een kleine onderneming. Op 15 december reikte gedeputeerde Bert Pauli (Economische zaken en Bestuur) de cheques uit aan de vertegenwoordigers van de projecten, onder de kerstboom in de hal van het provinciehuis.

Frans Couwenberg, voorzitter van de Stedenband, en Arian van Hoof, vrijwilliger, waren aangenaam verrast door de cheque van bijna drieduizend euro. Frans: ”Met dit bedrag kunnen we meerdere vrouwen helpen aan een beter bestaan. Met een klein krediet kunnen vrouwen al een start maken en dat maakt een groot verschil in de slechte levensomstandigheden van de vrouwen en hun gezinnen.”

De Stedenband Tilburg-Matagalpa doet veel moeite om op allerlei manieren geld in te zamelen ten behoeve van de projecten die de Stedenband ondersteunt. Bert Pauli: “Ik waardeer het dat mensen zich het lot van anderen aantrekken en actief zijn in vele maatschappelijke organisaties. Blijf in deze crisistijd vooral de kracht van je eigen organisatie benadrukken en draag uit dat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Dat helpt!”