Media Markt gaat ingrijpend verbouwen

Er wordt momenteel drukt gesloopt, geboord en gezaagd in de Media Markt aan het Pieter Vreedeplein. Eind september maakte het blauw van Saturn al plaats voor het rood van de Media Markt en nu is het tijd voor een ingrijpende verbouwing.

Deze week zijn de sloopwerkzaamheden van de negen weken durende verbouwing van start gegaan. De ‘remodeling’ stond eigenlijk voor mei 2014 op de planning, vertelt vestigingsdirecteur Edward van Lith, maar met de overgang van Saturn naar Media Markt, werd dit nog even uitgesteld.

De verbouwing

De huidige indeling van de winkel is volgens Edward te krap en te donker. Met de make-over gaat daar verandering in komen. De paden worden breder, de stellingen lager, de TL-verlichting maakt plaats voor LED-licht en de vloerbedekking voor een pvc-vloer. Hierdoor komt er meer overzicht en ruimte waardoor je elkaar wat minder snel kwijt raakt in de winkel en je jezelf volgens Edward ‘minder opgesloten voelt onder de grond’.

En die verbouwing, dat is een hele klus. De winkel blijft gewoon open en daarvoor is een schuifplan het leven in geroepen. Per week wordt er 500 m2 onder handen genomen. De volledige indeling van de Media Markt moet op de schop. Doordat de zeven kassa’s bij binnenkomst verdwijnen, krijgt de winkel zo’n 200 m2 aan extra ruimte bij. Dit geeft gelegenheid om afdelingen te verplaatsen én uit te breiden.

mediamarkt02
De kassa moet eruit komen te zien zoals in de vestiging in ’s Hertogenbosch.

Dit gaat er veranderen

Afrekenen kan na de verbouwing aan één lange balie (bij binnenkomst rechts) waardoor je volgens Edward veel minder lang hoeft te wachten. Als je iets wilt ruilen, ophalen of terug brengen hoef je trouwens ook niet meer in de rij te staan bij de ingang. Je kunt daarvoor straks terecht in een wachthoek/loungeruimte met Ipads, gameconsoles, een leestafel en verse koffie.

Wat er in een notendop nog meer gaat veranderen? Er komen nieuwe Apple, Asus en HP shop-in-shops, de entertainmentafdeling wordt compacter en verhuist naar het begin van de winkel en er komt meer ruimte voor kleine huishoudelijke apparaten, wireless audio en witgoed. Ook komt er in de winkel een extra servicepunt waar je bijvoorbeeld je telefoon kunt laten repareren, extra geheugen in je computer kunt laten zetten of een financieringsaanvraag kunt doen.

Volgens Edward krijgt de klant straks vooral meer innovatie te zien. “Mensen willen apparaten met elkaar laten praten en komen niet meer voor een product maar voor een oplossing. Met een smarthome en smarthealth afdeling kunnen we spannende nieuwe dingen laten zien.”

Verbouwingsuitverkoop

Tot eind juni verkeert Media Markt onder een laagje stof. De winkel blijft open, maar is misschien wel iets rommeliger dan je gewend bent. Gelukkig maakt de verbouwingsuitverkoop dat weer helemaal goed. Van 11 tot en met 14 juni houdt Media Markt Tilburg namelijk een grote uitverkoop waar je de laatste restmodellen en showmodellen voor een kleine prijs kunt aanschaffen.