Meedoen aan het EK Triathlon voor papa

“Je staat machteloos op het moment dat bij jouw vader de diagnose ALS gesteld wordt.” Een langzaam doodvonnis waarbij alle motorische zenuwcellen in het lichaam afsterven zodat spieren en lichaamsfuncties één voor één uitvallen. “Vanaf dan weet je dat je jouw vader langzaam gaat verliezen.”

Tilburger Mike Jansen wilde iets doen met dit gevoel van machteloosheid toen hij hoorde dat zijn vader hieraan lijdt. Daarom besloot hij eind vorig jaar om zijn energie en emoties te richten op een sportief doel. Een ode aan zijn vader moest het worden. Zijn vader die zijn hele leven erg sportief was maar daar nu door zijn ziekte niet meer toe in staat is. Met vrienden had hij al eens gesproken over gezamenlijk in training gaan voor een triathlon. Toen was het grootspraak in de kroeg. Nu was het echter glashelder dat dit de perfecte uitdaging was. “Gesteund door vrienden de wedstrijd aangaan met jezelf, voor je vader.”

En niet zomaar een triathlon. Op 10 augustus moet het gaan gebeuren in Duitsland, tijdens de Ironman 70.3 in Wiesbaden. Een epische Europese Kampioenschap triathlon bestaande uit 2 kilometer zwemmen, vervolgens 90 km wielrennen om tenslotte te eindigen met een halve marathon. Een afstand van in totaal 70.3 engelse mijlen.

Maurits, een goede jeugdvriend van Mike sloot zich meteen aan bij het initiatief. En uit een groepje van andere vrienden van de familie werd iets later ook Tim bereid gevonden om de commitment te maken en met hen de uitdaging en het avontuur aan te gaan. Een intensieve trainingsperiode is daarna van start gegaan. Inmiddels zijn ze de laatste 3 maanden training in gegaan en maken zij gestaag vorderingen. Diverse wedstrijden worden nu aangegrepen ter voorbereiding.

Wil je meer weten over de trainingen en wedstrijden dan kun je dat volgen via de speciaal ingerichte Facebook pagina www.facebook.com/ironmanforals, ben je geïnteresseerd in hoe de familie van Mike en zijn vader omgaan met deze heftige ziekte dan is de website www.mijnpapaheeftALS.nl hiervoor geschikt. Via deze kanalen zoeken zij sponsoren voor de triathlon. Het geld dat zij daarmee ophalen is voor stichting ALS, zodat er meer onderzoek kan komen naar een effectieve behandeling voor de ziekte.”