Meer samenwerking tussen GGz Breburg en La Poubelle

samenwerking

GGz Breburg en La Poubelle (onderdeel Diamant-groep) gaan de samenwerking intensiveren. Vanaf 1 juli zijn de activiteiten rondom arbeidsmatige dagbesteding Textiel gestopt bij GGz Breburg en gaan de zestien deelnemers aan de slag bij het Atelier van La Poubelle om mooie dingen te maken voor ‘Verhip!’.

Betty Verhagen (teamleider Werken & Leren GGz Breburg): “Zinvolle arbeidsmatige dagbesteding is van groot belang voor mensen met langdurende psychiatrische aandoeningen. Daarom heeft GGz Breburg eigen werkprojecten hiervoor. Maar veel liever zien we onze mensen aan de slag ‘midden in de maatschappij’. Ik ben daarom blij met de samenwerking met La Poubelle / Diamant-groep en met deze mooie werkplekken. Door deze samenwerking kunnen we optimaal gebruik maken van elkaars expertise, instrumenten en ervaring.“

Atelier Verhip!

Theo van der Bruggen (manager La Poubelle): “In onze kringloopwinkel hebben we een speciale shop-in-the-shop Verhip! Hier worden de spullen verkocht die in ons Atelier Verhip! worden gemaakt. Afgedankte spullen, die anders zouden worden weggegooid, worden waar mogelijk ‘gered’. Uit bijvoorbeeld de restanten van de oude bekleding ontstaan dan weer hippe tassen, keukenschorten en veel meer. Wij zijn erg blij met de komst van de zestien medewerkers vanuit GGz Breburg in ons Atelier. Want dat is de kern waar het bij La Poubelle om draait: veilige en goede werkplekken voor mensen die dat nodig hebben in combinatie met hart voor het milieu!”

Nabije toekomst

De samenwerking tussen GGz Breburg en La Poubelle/Diamant-groep blijft niet beperkt tot de overgang van deze medewerkers naar het atelier. Ook voor de afdeling Houtbewerking zijn er plannen. En de trajectbegeleiders van GGz Breburg kunnen ook andere werkplekken van La Poubelle (b.v. fietsenwerkplaats) en de Diamant-groep (b.v. kwekerij)  voor ‘hun’ mensen inzetten. Een win/win-situatie.

Over GGz Breburg

GGz Breburg is een specialistische instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Midden- en West-Brabant. Wij bieden de best passende specialistische behandeling en ondersteuning waarmee mensen met een psychiatrisch probleem weer verder kunnen in het dagelijks leven.

Over Diamant-groep en La Poubelle

De Diamant-groep biedt als breed leerwerkbedrijf passend werk en ontwikkeling aan ca. 2500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We streven ernaar de kansen van onze medewerkers op een reguliere baan zoveel mogelijk te vergroten. Ontwikkeling is daarbij een belangrijk en continu proces. La Poubelle is als kringloopbedrijf (winkel en werkplaatsen) onderdeel van de Diamant-groep. La Poubelle biedt een breed scala aan werkplekken voor re-integratie, aangepast werk, arbeidsmatige dagbesteding en vrijwilligerswerk.