Meer voorraad en ondersteunende horeca: Tilburgse bierbrouwerij KraftBier groeit uit zijn jasje en verhuist naar nieuwe locatie

groei kraftbier

Een kleine twee jaar geleden had ondernemer Rob van de Meijdenberg van KraftBier niet verwacht waar hij nu staat. Zijn bierbrouwerij heeft ondanks corona een flinke groeispurt gemaakt. Het bier stroomde misschien niet door de tapkranen in de Tilburgse kroegen, maar de blikken van KraftBier bereiken inmiddels heel Nederland. De Tilburgse bierbrouwerij is uit haar jasje gegroeid en dus verhuizen ze naar een nieuwe locatie. Lees snel verder. 

Eigenaar Rob vertelt: “We wilden graag alle facetten van een bierbrouwerij onder één dak. Voorraad, werkplekken, een webshop en ondersteunende horeca.” En dus verhuizen ze naar FABRIEK59: een mooie industriële locatie aan de Lovense Kanaaldijk. “Het is echt een groot pand op een iconische plek. En we kunnen hier verder gaan bouwen aan onze droom. Dat is voor nu mensen ontvangen, ruimte bieden om te werken en te ontspannen en daarnaast laten zien wie we zijn en wat we doen.”

Oftewel: Tilburg heeft er straks een mooie plek bij om lekkere bieren te proeven en KraftBier de ruimte om het biermerk uit te breiden. Want de ambities zijn groot. Zo willen ze met hun verschillende bieren in heel Nederland verkrijgbaar zijn. Zowel in de horeca als in de slijterijen.

Crowdfunding

Om deze plannen te realiseren is eigenaar Rob een crowdfundactie gestart. Een groot gedeelte van het doelbedrag heeft hij inmiddels binnen. “Na drie weken hadden we de helft van ons doelbedrag binnen. Daar ben ik super dankbaar voor. We hebben het geld ook echt nodig om uit te breiden. Want om te groeien, hebben we meer voorraad, meer mensen en meer ruimte nodig.”

Ook jij kan investeren in de nieuwe locatie van KraftBier. “We bieden daarvoor een interessant rendement en natuurlijk onze heerlijke bieren, want daar zijn we tenslotte goed in.” Alles over de mogelijkheden om mee te investeren in KraftBier vind je op deze website. Hier vind je ook meer informatie over de achtergrond van KraftBier, de groeiambities, financiële status en wat er met jouw investering gaat gebeuren. En niet geheel onbelangrijk: wat je voor jouw investering terugkrijgt.

groei kraftbier

Groei ondanks corona

Je zou het misschien niet verwachten van een bierbrouwerij, maar KraftBier is sinds de uitbraak van de pandemie flink gegroeid. “We zijn in 2021 met 100% gegroeid. Maar daarvoor moesten we het jaar ervoor wel flink schakelen. Horeca en evenementen gingen dicht, maar retail bleef open. Waar we voorheen het grootste deel van ons bier aan de horeca verkochten, vonden onze blikken nu hun weg naar winkels. Zowel online als offline en zowel onder als boven de rivieren. Een hele nieuwe markt ging open.”

Over KraftBier

In 2014 ontstond Rob zijn liefde voor het brouwen van bier. En dus startte hij in zijn keukentje met het brouwen van bier samen met zijn vrienden. De hobby liep uit de hand en in 2015 werd KraftBier geboren. Vervolgens opende KraftBier een bierbrouwerij in een bedrijfsverzamelgebouw in de Tilburgse binnenstad. In de jaren die daarop volgen groeit KraftBier. Ze verhuizen van locatie en brengen steeds meer bieren uit. Ook steeds meer Tilburgers en bierliefhebbers van buiten de stad leren de bieren van KraftBier kennen. Maar de link met de stad, die is nooit verloren gegaan. Zo hebben verschillende bieren dat KraftBier brouwt een naam in het Tilburgs dialect. Enkele voorbeelden:

  • Schôon mèdje: een witte IPA
  • Grôote kwèèk: een sterk blondbier
  • Witte gij’t: een witbier
  • Koekwous: een porter

Rob brouwde speciaal voor carnaval een pilsener: Kruikenzeik.

Meer informatie

Wil jij de bieren van KraftBier zelf proeven? Bestel ze dan in de webshop of koop ze bij de lokale slijterij of horeca. Investeren in de uitbreiding van de brouwerij? Dat kan via deze website.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van KraftBier? Volg ze dan op Facebook en Instagram.