Meezingen met een groot kerstkoor: Tilburg Zingt komt met winterse editie in de Stadhuisstraat!

We kennen allemaal Tilburg Zingt. Tijdens Koningsnacht stroomt de Tilburgse binnenstad vol met oranje feestvierders om de hele avond mee te zingen met het koor op het podium. Een Tilburgse traditie die jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt. Ook in de winter organiseert Tilburg Zingt een tof evenement: Winter Zingt. Dit staat op zaterdag 16 december op het programma in de Stadhuisstraat. Lees snel verder. 

Opwarmen

Trek dus snel je Tilburgse kersttrui aan en haast je die dag naar het gezellige horecastraatje. Vanaf 14:00 uur kun je tussen de kerstbomen en vuurkorven gezellig borrelen in kerstsfeer, met winterse liedjes op de achtergrond onder het genot van een warme Schrobbelèr met slagroom of een glaasje glühwein. Voor de kids is het mogelijk om marshmallows te roosteren en er lopen elfjes rond die de liedjeskrantjes uitdelen.

Officiële programma

Om 17:00 uur start Winter Zingt met een groot kerstkoor op het podium in de Stadhuisstraat. Dit allemaal onder leiding van de bekende Tilburger Leo Alkemade. Zing uit volle borst mee met de gezellige kerstliedjes en winterse liedjes. Een voorproefje van de liedjes die zeker langskomen? Denk aan ‘Do they know it’s x-mas time’ en ‘It’s beginning to look a lot like christmas’. Er worden liedjeskrantjes uitgedeeld zodat je zeker alle liedjes kunt meezingen.

Om 23:00 uur eindigt Winter Zingt. Het feest is dan overigens nog niet afgelopen. Tot 01:00 uur neemt een dj het over en ook hij draait de leukste hits. Nog steeds niet uitgefeest? Dan kun je tot diep in de nacht door bij de kroegen aan de Stadhuisstraat. De toegang is uiteraard helemaal gratis.

Winter in Tilburg

Benieuwd wat er komende weken allemaal te doen is in Tilburg? Check snel onze uit-agenda. 

Overigens is de hele binnenstad in winterse sferen. De sfeerverlichting brandt, de ijsbaan op de Heuvel is open en er worden allerlei leuke winterse activiteiten in de stad georganiseerd.