Mei is de maand dat Tilburg trakteert, echt trakteert! (column)

'Heel de

Door Amy Villevoije

Mei is de maand dat Tilburg trakteert, echt trakteert! Tilburgers trekken massaal uit hun huisjes om zich te laven aan de leuke evenementen tijdens de eerste zonnestralen. We genieten samen van al het moois dat de stad te bieden heeft. Echter dit jaar zat het weer tegen, ontzettend tegen.

Nog nooit heb ik in mijn 29 levensjaren zoveel kou en regen gezien in een van mijn favoriete maanden van het jaar. Maar als wij Tilburgers ergens goed in zijn, is het wel in zeuren over 't weer. Niet dan?
Was het dan allemaal slecht? Waren er geen mooie fijne momenten?

Deze vragen heb ik mezelf gesteld en 't volgende lijstje kwam eruit naar voren:
Fijne Tilburgse dingen in mei!

We begonnen mei met een uiterst zonnig Rondje Tilburg. Het was warm. Zowel sporters als toeschouwers genoten van het weer en de ambiance. Zittend in het gras, genietend van het eerste biertje na het finishen op de 13km; Zo moet de maand mei zijn!

In mei vierden we de start van het festivalseizoen. Vice gaf een heerlijk feestje in de Hall of Fame ter ere van de lancering van haar festivaleditie. We dansten tot in de kleine uurtjes. Laat die festivals maar komen.
De meimarktnacht was guur en koud. Verbroedering alom, we genoten en hadden het koud met elkaar.
De meimarkt zondag was weer een heerlijke zonnige dag. Drukte, bedrijvigheid, heerlijk.

Ook het Hap Stap festival (met grootste vrijdagmiddagborrel van Nederland) vond plaats in mei. De vrijdagmiddagborrel viel letterlijk in het water, het stortregende. Verkleumd stonden we met ons biertje onder de warmtelampen. Dit weer had wel degelijk voordelen: eindelijk geen lange wachtrijen bij de bar. Laat dat bier maar komen.

In mei lag ook het nieuwe Theaters Tilburg boek op de mat. Wat is er lekkerder dan binnen op de bank met een grote kop thee je culturele uitstapjes voor het volgende seizoen plannen?
Overvallen worden door de regen tijdens een vrijdagmiddag shopsessie is helemaal niet erg, wanneer je gaat schuilen bij de Mugs & Muffins onder het genot van een groot stuk Luscious Lemon pie. (Tjah, die bikini hoeven we de komende weken toch niet aan…)

Al met al is de maand mei dus helemaal niet in het water gevallen. Het was een heerlijke maand.. Na regen komt zonneschijn, dus de komende maanden gaan gewoon nog beter worden! Ik weet het zeker!