Meimaand Mariamaand in de Hasseltse kapel

Kaarsbakken zijn gepoetst, de tegels hebben een coatlaag gekregen en het Mariabeeld uit 1796 is aangekleed: de meimaand in de Hasseltse kapel kan beginnen.

De Hasseltse kapel is het oudste religieuze monument van Tilburg. De meimaand, ookwel Mariamaand genoemd, en trekt jaarlijks veel bezoekers. Vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken om de kapel voor te bereiden op de drukke meimaand.

De Mariamaand brengt ieder jaar verschillende generaties naar de Hasseltse kapel. De meesten steken een kaarsje aan voor een overleden familielid, en lopen daarna langs de vele stands rondom de Hasseltse kapel. Op 11 mei is er een speciale Moederdagmis en er zijn ook nog andere leuke activiteiten gepland.hasseltse-kapel-foto

Meimaand in de Hasseltse kapel
De kapel is elke dag open tussen 07.00u en 21.00u
Dagelijks wordt er een rozenhoedje gebeden om 13.30u en 15.00u
Elke zondag en met Hemelvaart is er een bedevaartsmis om 07.30u

Op 31 mei is er om 20.00u een slotviering.
1 en 2 juni zijn de enige dagen in het jaar dat de kapel gesloten is. Er wordt dan schoonmaakwerkzaamheden verricht. Vanaf 3 juni is de kapel weer open volgens de reguliere openingstijden van 09.00u tot 19.00u.

De snoepkramen staan er elke dag. Wil jij lekkere snoepjes inclusief snoeptrommel van Cruijssen Zoetwaren winnen? Doe dan mee met onze prijsvraag!

cruijssen-banner

Ook de Stichting tot Beheer van de Hasseltse Kapel staat er regelmatig met een kraam. Elke weekenddag en met Hemelvaart zijn er verschillende devotionalia, kaarsen, boeken, prenten en de inmiddels bekende ‘Maria Kuukskes’ te koop. De opbrengst hiervan komt direct ten goede van het (dagelijks) beheer van de Mariakapel.

Naar verluidt is de Meimaand bij de Hasseltse Kapel een van de grootste evenementen van Tilburg. Het eeuwenoude kapelletje trekt elk jaar naar schatting ongeveer 100.000 mensen. In voorgaande jaren werden er tienduizenden kaarsjes opgestoken.

hasseltse-kapel-foto1