MeiMarkt in Tilburg: nachtelijk rondstruinen langs 750 kramen

meimarkt tilburg

Tilburgser vind je het niet: de kruikenzeiker, Willem II, de kermis en de MeiMarkt. Ze vormen het DNA van de stad, samen met nog wat andere elementen die hier vanwege plaats- en tijdgebrek ongenoemd worden laten. Want nu maken we ons op voor de MeiMarkt op zaterdag 19 en zondag 20 mei. De leukste en grootste nachtelijke rommelmarkt van Nederland en verre omstreken. Jawel, de Tilburgse binnenstad zal weer vol kramen staan waar alles te koop is. Je kunt er shoppen tot je er bij neervalt.

MeiMarkt

De 38e editie van de MeiMarkt is aanstaande. Dit jaar is er geen plaats op het Willemsplein vanwege de werkzaamheden aldaar. Dus iets minder kramen dan anders: 750. Maar wel meer overdekte grondplaatsen (Frederikstraat en Schouwburgpromenade) en op de Heuvel de Kindermèrt natuurlijk. Kortom, deze markt zal minstens even groots en meeslepend zijn als de vorige edities. Allemaal tweedehands en zo goed als nieuw, in goede staat, zeer bruikbaar, een buitenkansje.

Het begint allemaal op zaterdagavond. De koopjesjagers trappelen van ongeduld tot ze aan hun hijgende tocht langs de kramen kunnen beginnen. Ze gaan door tot in de kleine uurtjes, waarna de doorzakkers het van hen overnemen. En in de loop van de zondag verschuift het accent naar de derde golf: de kinderen en hun ouders. En altijd weer, en voor iedereen: het is een markt met een heel eigen, heerlijke ambiance. Een feest is het, van kopers en verkopers. Dat blijkt ook wel uit het feit, dat deze markt altijd binnen één dag volgeboekt is en dat er meer dan honderdduizend bezoekers op af komen. Wat is er mooier dan te zoeken, en ook nog eens te vinden?

Wat is er te doen?

Gezellig is de markt toch al, maar tot overmaat van plezier worden er ook nog artiesten van allerlei slag geëngageerd. Voor de kinderen: gratis schminken door Evie en optredens van de turnvereniging Kunst en Kracht. Leerlingen van de sportschool Ooms zullen demonstraties van hiphop-dans verzorgen. Voor de volwassenen zijn er de optredens van de blaasorkestjes Dorst en Fist, en van Shell-Free (gitaarduo met saxofoon) en wat te denken van de one man-band Nautilus? Gaat dat zien! Bekijk voor meer informatie even de website.