Meld jouw Tilburgse sportkampioen en sportvrijwilliger 2016 aan

Tilburgs sportgala

Frank Evenblij reikt op donderdag 15 december tijdens het Tilburgs Sportgala de jaarlijkse sportprijzen voor sportman, sportvrouw, sporter met een beperking, sportploeg en sportvrijwilliger van het jaar en de jeugdsportstimuleringsprijs uit.

Fotograaf: Toin Damen

Daarnaast worden alle sportkampioenen uit de gemeente Tilburg, die kampioen zijn geworden in competitieverband, gehuldigd. Tot slot wordt uit naam van de Stichting Topsportopleiding de Mariska Lips Award uitgereikt aan de student die sport en school op de beste manier combineert. Dit alles gebeurt tijdens een feestelijk en avondvullend programma, met optredens van verschillende talenten in Theaters Tilburg. Kampioenen kunnen nog aangemeld worden tot 20 november 2016 via de website van het Tilburgse sportgala.

Meer dan alleen scoren

Bij sport denk je al vaak aan scoren, presteren en winnen. Vele (top)sporters hebben dit inderdaad dan ook als doel. Heel gezond en niets mis met een winnaarsmentaliteit. Toch gaat de functie van sport veel verder dan scoren alleen. Het gaat ook om de (sociale) verbinding, verbroedering, communicatie, discipline en ontspanning. Het raakt allerlei vlakken waar wij als samenleving mee te maken hebben: van onderwijs, gezondheid en zelfredzaamheid tot ruimtelijke ordening, cultuur en criminaliteitsbestrijding. Sport dient de mens, de stad en de maatschappij, ongeacht welke sport je beoefent of welke afkomst je hebt.

Alle aspecten van sport

Ook binnen de gemeente Tilburg speelt sport een belangrijke rol. En dat wil het Tilburgs Sportgala uitdragen door alle aspecten van de sport breed te belichten. Het gala biedt een moment, een plek en een podium voor iedereen die op zijn of haar manier presteert in de sport. Prestaties die gezien mogen worden door de gemeente, de stad en haar inwoners om zo iedereen die betrokken is bij sport verder op weg te helpen. #ElkePrestatieTelt