Mercure Hotel Tilburg Centrum stelt horecakeuken beschikbaar voor kok met een ondernemersdroom!

Overnachten in hartje Tilburg? Dan is Mercure Hotel Tilburg Centrum al jarenlang dé hotspot in de binnenstad. Het hotel is volop in ontwikkeling, heeft de afgelopen jaren wat veranderingen doorgevoerd en daardoor een deel van de prachtige horeca/productiekeuken leegstaan. Dat vinden ze bij Mercure zonde, vandaar dat ze een ZZP-er of ondernemer zoeken die van deze keuken gebruik wil maken. Daarover spreken we met hotelmanager Mandy Princen. Lees snel verder.

In het verleden had Mercure Hotel Tilburg Centrum naast het hotel ook diverse food & beverage concepten. Denk aan fine dining restaurant Taste!, wellness CitySauna en Grand Café Puur. “Na corona zijn we ons meer gaan focussen op de hotellerie en hebben we het concept van Taste! losgelaten. De wellness hebben we een stuk verkleind, maar onze gasten kunnen nog steeds genieten van een duik in ons vernieuwde zwembad of ontspannen in de sauna.  Ook hebben we afscheid genomen van de naam Grand Café Puur. Gasten kunnen nog steeds in onze hotelbar terecht voor een ontbijt, kop koffie, High tea, High wine, borrel of diner, maar dan onder onze eigen naam. Daar is de Tilburger uiteraard nog steeds meer dan welkom. ”

In het verleden werd er in het pand aan de Heuvel dus gekookt voor diverse horecaconcepten, nu enkel voor de hotelbar. “We vinden het zonde dat een groot deel van onze mooie keuken niet wordt gebruikt. De keuken is jaren terug volledig opgeknapt en van alle moderne apparatuur die je in een horecakeuken nodig hebt voorzien. Menig kok zou ervan dromen om in zo’n fijne keuken te mogen koken.”

Gebruikmaken van de prachtige keuken van Mercure Hotel Tilburg Centrum

Om invulling te geven aan de horecakeuken van Mercure, is het hotel op zoek naar een kok of ondernemer die graag gebruik maakt van de ruimte. Je komt niet bij Mercure in dienst, dus het is wel de bedoeling dat je als ZZP-er opereert of een bedrijf hebt. Wat voor ondernemer ze zoeken? “Eigenlijk willen we alle opties openhouden. Ik denk dat deze keuken uitermate geschikt is voor cateraars bijvoorbeeld. Of voor een take-away concept dat in onze keuken aan de gang gaat. Maar ook voor creatieve ondernemers die hier een mooi product willen maken die we mogelijk ook in onze hotelbar kunnen serveren, staan we open.”

Naast het feit dat de keuken qua apparatuur en ruimte van alle gemakken is voorzien, biedt het nog veel meer voordelen. “We zijn een hotel en daardoor zeven dagen per week 24 uur per dag open. Je kunt dus altijd gebruikmaken van de keuken. Daarnaast zijn de collega’s van Mercure ook in een deel van de keuken aan het werk, waardoor je altijd mensen om je heen hebt. Ik denk dat dit sociale aspect ook wel leuk is. Uiteraard is de locatie middenin de binnenstad ook aantrekkelijk.”

Het is overigens niet voor het eerst dat Mercure een ruimte in het pand beschikbaar stelt voor kleine of startende ondernemers. “In het verleden hebben we een brandstore gehad waar een ondernemer Tilburgse producten verkocht en ook SneakerCleaners heeft een tijdje in deze ruimte gezeten. Het past bij de visie van Mercure om dit type ondernemer de kans te geven om hun ondernemersdroom waar te maken.”

Ambassadeurs van Tilburg

Verbindingen maken, andere ondernemers steunen en de stad promoten. Dat vinden ze bij Mercure erg belangrijk. “We zijn echt ambassadeurs van de stad. We vinden het belangrijk om samen te werken met lokale partijen, maar ook om de gasten die in ons hotel overnachten te vertellen wat voor mooie stad Tilburg is en wat er allemaal te doen is.”

Die stad – ons mooie Tilburg – is de laatste jaren volop in ontwikkeling. Dat merken ze ook bij Mercure. “In het verleden verbleef zestig procent van onze gasten in het hotel vanwege zakelijke afspraken en was veertig procent een leisure-gast. Dat is helemaal omgedraaid. Je hoort ook steeds vaker dat gasten zich verbazen over wat voor een leuke stad Tilburg is en wat er allemaal te doen is.”

Toekomstplannen

Aan toekomstplannen bij Mercure geen gebrek. “Allereerst willen we graag onze horecakeuken weer een invulling geven. Daarin is alles bespreekbaar, zowel qua concept, ingangsdatum als samenwerkingsvorm.”

Daarnaast staan er ook nog andere ontwikkelingen op het programma. “Ons hotel heeft momenteel 108 hotelkamers, maar daar komen er binnenkort veertien bij. Op de eerste verdieping van het pand vind je nu kantoren en zalen. We gaan de kantoren onderbrengen bij ibis Tilburg en de zalen verdwijnen.”

Voor de Tilburgers heeft Mandy op korte termijn ook een tip. “Uiteraard zijn we tijdens de Tilburgse kermis weer open voor ontbijt, een kop koffie, een borrel of een lekker diner.”

Meer informatie

Ben jij zzp-er of ondernemer die oren heeft naar zo’n prachtige horecakeuken in een schitterend hotel in hartje Tilburg? Stuur dan een mailtje naar mprincen@mercure-tilburg.nl.

Wil je meer weten over Mercure Hotel Tilburg Centrum? Check dan vooral de website en volg ze op Instagram en Facebook.