Mercure komt met Tilburgse biercocktail: The White Monk

Mercure biercocktail

Mercure heeft nu iets nieuws, de lokale biercocktail! Ieder Mercure-hotel in Nederland en België heeft haar eigen biercocktail die je echt moet proeven. Zo kun je binnenkort in Amsterdam, Amersfoort, De Haag, Groningen en jawel Tilburg genieten van een lekkere cocktail met een local touch. 

Kun je nooit kiezen tussen bier of een cocktail? Mercure Hotels gaat daar binnenkort verandering in brengen. Met de overheerlijke combinatie van bier en cocktail weet je altijd wat je moet kiezen. Biercocktails zijn dé trend in bierland. En dan hebben we het niet over een Sneeuwwitje of Radler, maar over hippe, vernieuwende cocktails. Mercure schenkt al langer diverse lokale bieren aan en wilde deze bierervaring verder uitbreiden. Een biercocktail: het klinkt misschien een beetje vreemd, maar je zult versteld staan. Volgens bierkenners is het echt the next big thing in bierland.

Tilburgse biercocktail: The White Monk

Mercure Hotel Tilburg heeft zijn eigen unieke en perfectie biercocktail genaamd The White Monk en is niet alleen een plezier voor de smaakpapillen, maar ook een streling voor het oog. Het is een honinggele biercocktail met een lichtzurige smaak, erg fruitig en met een kleine toets van peper en kruidnagel. Deze smaak komt naar voren dankzij La Trappe, een overheerlijke witte trappist die nog steeds in een abdij gebrouwen wordt.

Mercure is trots op zijn verbondenheid met de lokale omgeving. De biercocktails zijn een volgende stap om deze band te versterken. Na een biercocktail als aperitief heeft Mercure hotel een groot aanbod aan lokale gerechten om van te genieten zodat je helemaal in de local vibe blijft. Er zijn ook nog een tal anderen biercocktails te ontdekken in de overige Mercure Hotels in België en Nederland.

Dit zit er in The White Monk

Mocht je deze Tilburgse biercocktail zelf willen maken, of ben je benieuwd wat erin zit. Dit zijn de ingrdiënten:

  • 30ml Pulcinos arancello
  • 15ml Ginger syrop
  • 10ml Fresh lime juice
  • 100ml La Trappe Witte Trappist

Ps: de foto is geen voorbeeld van The White Monk maar lijkt er wel op.