Merijn Goris nieuwe algemeen directeur van Willem II

Merijn Goris bij zijn presentatie bij Willem II.

Merijn Goris is per 1 juli de nieuwe algemeen directeur van Willem II. De 36-jarige Goirlenaar volgt Martin van Geel op die enkele maanden geleden zijn vertrek aankondigde.

Fotografie: Toin Damen

Goris heeft verschillende bestuurlijke functies vervuld bij multinationals, zowel in het binnen- als buitenland. Na elf jaar in diverse leidinggevende functies te hebben gewerkt bij het biermerk Heineken in Nederland, Panama en Botswana, werd Goris in 2021 CEO van Holland Dairy in Ethiopië. Holland Dairy is een dochteronderneming van Royal FrieslandCampina. Onder Goris is Holland Dairy uitgegroeid tot de onbetwiste marktleider in zuivel, in één van de snelst groeiende economieën van Afrika.

Goris gaat per 1 juli een nieuwe uitdaging aan bij de club die hem dierbaar is: “Vanaf mijn tienerjaren kwam ik bij Willem II met mijn vader, samen hadden wij jarenlang een seizoenkaart op de KingSide. Ook toen ik in de Randstad en Groningen woonde kwam ik voor elke thuiswedstrijd naar Tilburg. En als het even kon, plande ik mijn trips naar Nederland vanuit het buitenland rondom een thuiswedstrijd van Willem II. Als jongen uit Goirle heb ik, net als vele andere Willem II’ers, successen gevierd en teleurstellingen verwerkt. Het rood, wit en blauw zit in het bloed en dat ik onderdeel mag zijn van de club is een eer.”

Sterke organisatie

Voor de 36-jarige directeur is dit zijn eerste functie binnen een Betaald Voetbal Organisatie (BVO): “In het buitenland heb ik de kans gekregen om als CEO bedrijven te leiden en te laten groeien. Ik heb altijd gezegd dat als ik voor mijn club kan werken, mijn gezin en ik terugkeren naar Nederland. Ik draag graag mijn kennis en ervaring uit het bedrijfsleven over naar de voetbalwereld. Ik geloof dat een sterke organisatie essentieel is om vooruitgang te boeken. De club beschikt over enorm veel potentieel, zowel commercieel als financieel, en ik lever hier graag mijn bijdrage aan.”

Meindert van Duijvenbode, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC), licht de keuze voor Goris toe: “Met Merijn hebben wij een echte Willem II’er met een innovatieve denkwijze, zakelijk inzicht en een succesvolle carrière in binnen- en buitenland. Na de goede gesprekken met Merijn en het positieve advies van de verschillende organen binnen de club, hebben we een directeur die de club organisatorisch (commercieel, marketing en financieel) en de vastgoedontwikkelingen naar een hoger niveau kan tillen. Voetbal staat uiteraard op één, maar achter een BVO schuilt ook een organisatie die het geld binnen moet halen voor datgene wat op het veld gebeurt. Wij zijn ervan overtuigd dat het voor de lange termijn noodzakelijk is om de rollen van voetbal en organisatie te scheiden. Op de achtergrond zijn we enkele weken geleden al gestart met het proces voor het aannemen van een technisch directeur. Merijn, Martin en de technische staf kunnen de vervolgstappen hiervoor nu verder gaan concretiseren zodat ook deze functie op korte termijn wordt ingevuld.”

De komende maanden staan in het teken van een terugkeer naar Nederland voor Goris: “Ik kijk ernaar uit om met mijn gezin weer terug te keren naar Nederland en ik ga me de komende periode op de achtergrond voorbereiden op mijn nieuwe functie. Ik wens de club veel succes in de laatste fase van de competitie en hopelijk gaan we samen naar de Heuvel.”

Meer informatie

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Willem II? Bekijk snel de website.