Met deze kaartenset kun je coronaproof op pad als ware stadsgids om de wijk Sint Anna te verkennen!

Waarom heet Sint Anna eigenlijk Sint Anna? Waar in de wijk staat een van de oudste cafés van Tilburg? Zomaar wat vragen die beantwoord worden met de kaartenset ‘Dwalen door Sint Anna’. Met deze set kun je de Tilburgse wijk verkennen wanneer, hoe en met wie je maar wilt. Zelfs in tijden van corona nu de stadstours zoals we ze kennen steeds lastiger zijn.

Do-it-yourself

Met een gids door de stad dwalen is voor veel mensen een leuke manier om die stad te leren kennen. Maar hoe leuk en informatief ook, in tijden van corona klinkt het ineens een stuk minder aantrekkelijk om met een groep door de stad te trekken. Daarbij is gepaste afstand houden behoorlijk lastig als de gids zijn verhaal vertelt en deze toelicht met mooie oude foto’s. Dwalen door Sint Anna biedt hiervoor een ideaal alternatief waarmee je zelf uit de voeten kan!

Toen en nu

Dwalen door Sint Anna voert je langs twintig locaties in de wijk. De kaartenset bevat van elke locatie een informatiekaart, een oude foto en een recente foto van exact dezelfde plek. De bijgevoegde plattegrond biedt je een route langs al deze locaties, zodat je zonder voorbereiding je eigen stadswandeling kunt maken, alleen of met anderen.

Eén persoon kan de rol van gids op zich nemen, maar je kunt de kaartjes ook verdelen zodat iedereen gids is van een of meer locaties. De totale route is circa 4 km en deze kun je uiteraard in één keer afleggen, maar ook in delen. Bijvoorbeeld als pauzewandeling met je collega’s, als dat straks weer kan.

Spelenderwijs verkennen

Dwalen door Sint Anna biedt echter ook andere manieren om de wijk te verkennen: zo kun je de kaarten gebruiken voor een speurtocht door de wijk. Hiervoor is een alternatieve plattegrond te downloaden op de website. De fotokaarten kunnen ook los worden ingezet, een bijzondere manier om bijvoorbeeld met grootouders herinneringen op te halen en te bekijken hoeveel er in de loop van de tijd is veranderd in de wijk.

Meer informatie

Dwalen door Sint Anna is een ideaal cadeau voor de feestdagen. Bestel voor slechts €19,90 een genummerd (dus uniek!) exemplaar via deze link. Daar vind je ook aanvullend materiaal en meer suggesties voor gebruik.