Met het gezin op pad tijdens Koningsdag: de leukste vrijmarkten in Tilburg!

vrijmarkten koningsdag tilburg

Of je nu flink wilt feesten tijdens Koningsdag of met het gezin op pad: er is van alles te doen in Tilburg. In dit artikel zetten we de de leukste vrijmarkten en activiteiten voor het hele gezin op een rijtje. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

#1: Spooranjepark

Het Spoorpark heeft tijdens Koningsdag één dag een andere naam. Namelijk het Spooranjepark. Tijdens Koningsdag is er van alles te doen in het schitterende park. Zo kunnen kinderen lekker spelen op het gras, kun je meedoen aan Spoorparkspelen (Oud Hollandse spelletjes), zijn er kleinschalige liveoptredens en zijn er kraampjes om lekker te snuffelen. Er is namelijk een kinderkraampjesboulevard in het Spooranjepark. Daarnaast kun je lekker op een kleedje komen chillen in het park. Maar als je wilt feesten is er ook genoeg te doen in het Spoorpark. Zo is er een XL Silent Disco met drie verschillende kanalen die wordt georganiseerd door ilovesilentdisco.nl en organiseert Disco Snolly een feestje op de rooftop van het T-Huis.

#2: Reis over de wereld op de Korvel

Op Korvel en de Korvelseweg voel je jezelf één dag de koning van de wereld. Er staan in een lint van 1 kilometer verschillende kraampjes en op ieder deel van de straat staat een land centraal. Dat zijn Frankrijk, Amerika, Duitsland, De Nederlandse Antillen en natuurlijk Nederland. Op ieder gedeelte geniet je van een vrijmarkt, culturele optredens, lekker eten & drinken en veel meer. Een vrijmarkt, foodfestival en livemuziek ineen dus.

#3: Leijparkfestival

Het Leijparkfestival wordt weer georganiseerd! In het Leijpark is een kindermarkt, de Oranje Rally Oldtimer Toertocht komt er aan, zijn er activiteiten voor jong & oud en uiteraard wordt er voor livemuziek gezorgd. In het Leijpark vind je springkussens, spelletjes, een stoomtreintje, clowns en een schminkhoek voor de kids. Voor de papa’s en mama’s is er ook genoeg te doen. Zo geniet je van coveroptredens, soul & funk en veel meer. Natuurlijk valt er ook genoeg te eten en te drinken.

#4: Kindervrijmarkt Heyhoef

In Winkelcentrum Heyhoef vindt tijdens Koningsdag een kindervrijmarkt plaats. Deze vrijmarkt is onderdeel van het Heyhoef Festival, wat het hele aansluitende weekend van Koningsdag duurt. Ook is er een kidsplein waar kinderen kunnen knutselen, zich kunnen laten schminken, nep tattoos kunnen maken, oud-Hollandse spelletjes kunnen spelen en ballonfiguren maken.

#5: Braderie op de Hasselt

In de omgeving van de Hasselt vindt traditioneel ook een braderie plaats. Er zijn verschillende kraampjes en uiteraard is er ook een hoop entertainment. Ook bij MFA de Poorten staat een rommelmarkt op het programma.

#6: Vrijmarkt & optredens bij Het Witte Kasteel

Het Witte Kasteel ligt dan wel niet in Tilburg, toch is het de moeite waard om dit prachtige landgoed in Loon op Zand eens te bezoeken. Tijdens Koningsdag bijvoorbeeld. Dan is er namelijk een vrijmarkt en vinden er diverse optredens plaats. Een leuke middag uit dus!

Te doen tijdens Koningsdag

Benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens Koningsdag? Misschien heb je wel meer zin in een feestje dan in een vrijmarkt bijvoorbeeld? Check dan onze uit-agenda. Dan weet je zeker dat je niks mist!