Met je hond of kat op visite in de Reeshof

Voor bijvoorbeeld eenzame mensen en mensen met een beperking is contact met dieren stimulerend en vreugdevol. Tot dusverre vonden huisdier ondersteunde activiteiten meestal plaats binnen de muren van zorginstellingen. Dit is het eerste project in Nederland dat bedoeld is voor mensen thuis en bij dagbesteding in de wijk. Zet jij jouw kat of hond in om kwetsbare buurtbewoners een steuntje in de rug te geven? Meld je aan als vrijwilliger van ‘Dierbaar Gezelschap’. ContourdeTwern en Stichting Zorgdier Nederland starten dit unieke welzijnsproject als pilot in de Reeshof.

“Als mensen niet (meer) in staat zijn zelf voor een huisdier te zorgen, is regelmatig bezoek van een hond of kat echt een steun in de rug”, vertelt Jan van Summeren van ZorgDier Nederland. “Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van mens en dier meer effect heeft dan wanneer je zonder dier op bezoek komt.”

Vrijwilligers komen met hun huisdier bij de mensen thuis maar er worden ook groepsactiviteiten georganiseerd in wijkcentrum Heyhoef en ontmoetingsruimte de Driehoek. Sociaal werker Linda Drabbe van ContourdeTwern: “Zo kunnen zoveel mogelijk mensen in kwetsbare posities de voordelen van verantwoord huisdiercontact ervaren. Gezelschap van een huisdier draagt namelijk sterk bij aan het welzijn van lichaam en geest. Het ingezette huisdier geeft warmte, kameraadschap, liefde en troost en stimuleert sociale contacten.”

Doe mee!

Ben jij die representatieve, zelfstandige vrijwilliger met een goed gesocialiseerde hond of kat? En kun je wekelijks een uur op bezoek gaan bij kwetsbare mensen in jouw buurt? Meld je dan aan via www.zorgdier.nl (klik door naar Informatie voor vrijwilligers) of bel naar 06 105 92 212 . Na een grondige selectie word je als vrijwilliger, samen met je huisdier, gratis opgeleid. Ook krijg je professionele ondersteuning bij je wekelijkse bezoekwerk.