Method Man naar 013

Rapper Method Man komt op zaterdag 20 maart naar 013 Tilburg voor een concert. De Amerikaanse ster wordt wereldwijd nog steeds gezien als de populairste – en wellicht zelfs beste – rapper van de befaamde Wu Tang Clan. Zijn liveoptredens zijn ware happenings die niet zelden ontaarden in een groot feest.

De hiphopper behoort tot de kernleden van de Wu Tang Clan, het rapperscollectief uit New York dat midden jaren ’90 de hiphopwereld op zijn kop zet met debuut ‘Enter The Wu Tang: 36 Chambers’. Het album is bij verschijnen al meteen een klassieker en Method Man vervult een prominente rol op die plaat. Met zijn rauwe, herkenbare stemgeluid en zijn scherpe – soms grappige – teksten steekt de MC met kop en schouders uit boven zijn collega’s. Hij is de eerste van de groep is die een solocontract tekent.

Zijn eerste soloplaat ‘Tical’ lost de verwachtingen moeiteloos in, maar Method Man houdt zichzelf nog sterker in beeld door veelvuldig als gast aan te treden op platen van andere Wu Tang-leden. Met souldiva Mary J. Blige heeft hij in 1995 een hit te pakken. Duet ‘I’ll Be There For You/You’re All I Need To Get By’ zetelt zich in de hoogste regionen van de hitlijsten. Daarnaast vertaalt een succesvolle samenwerking met rapper Redman zich uiteindelijk naar een speelfilm getiteld ‘How High’ waarin beide heren de hoofdrollen vervullen.

Nadat hij begin deze eeuw het creatieve spoor even bijster lijkt, komt hij in 2006 keihard terug met het ouderwetse ‘4:21… The Day After’ en eerder dit jaar blijkt een nieuwe plaat met zijn oude maatje Redman een doorslaand succes. Zijn liveshows zijn altijd van enorm hoge kwaliteit; zijn tomeloze energie (inclusief stagedives en salto’s) is aanstekelijk en zorgt regelmatig voor explosieve en gedenkwaardige happenings. In 013 treedt hij aan met als voorprogramma’s Streetlife & Mathematics, Cilvaringz, Ledr P en DJ Sueside.

Method Man + supports Streetlife & Mathematics, Cilvaringz, Ledr P, DJ Sueside
Zaterdag 20 maart 2010 | aanvang 21:00 | zaal open 20:00
Tickets € 25 | Servicekosten € 3,45 | Dommelsch Zaal |VVK vanaf 31-10-2009
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Method Man