Metro: regelloze ruimte voor jongeren onder de Schouwburg

Wist jij al dat Schouwburg Concertzaal Tilburg sinds kort beschikt over een nieuwe ruimte? De ruimte, genaamd Metro, is een regelloze ruimte voor jongeren. Benieuwd wat dat inhoudt? Lees snel verder!
Zoals de naam al doet vermoeden, is Metro onder de grond gevestigd. Je vindt ‘m in de kelder, onder de schouwburg. Metro is tevens de thuisbasis van de jongvolwassen community T*Agency. De Gemeente Tilburg zet verschillende regelloze ruimtes op in de stad. Naast de eerste regelloze ruimte De Nachtzuster, beschikt Schouwburg Concertzaal Tilburg nu dus over Metro. Gericht op jongvolwassenen die met hun kennis en creativiteit impact willen maken.

Mini events

De kern van deze ruimte zit vooral in het future proof maken van Tilburg. Zo zal de ruimte om de paar weken in het teken staan van verschillende thema’s, van klimaat tot gelijkheid en meer. Er vinden allerlei soorten mini-events plaats. Denk aan brainstorms, club meetings, interessante talks en creatieve sessies. Ook beschikt Metro over een podcast studio. In deze ruimte kunnen jonge, creatieve Tilburgers met een plan hun eigen podcast opnemen.