Mexx wint BOV-trofee 2021: ‘Een kroon op ons werk van 25 jaar ondernemen’

bov-trofee

Mexx wint dit jaar de trofee voor ‘’Beste Ondernemers Visie’’, dit is dé ondernemersprijs van Midden-Brabant. Maar liefst 60 ondernemers, waaronder Bonheur Horeca Groep en Aannemersbedrijf Van Wijlen, hebben dit jaar meegedaan om de felbegeerde prijs te bemachtigen. Door een ijzersterke visie op ondernemerschap is Mexx dit jaar als winnaar uitgeroepen door de deskundige vakjury.

Ferry Helmer en Ron Janssen, eigenaren van Mexx, vertellen: ‘’Wij zijn erg trots dat we deze prestigieuze ‘’Beste Ondernemers Visie’’ trofee hebben gewonnen. We beschouwen dit als een oeuvreprijs, een kroon op ons werk van 25 jaar ondernemen. Al die tijd zijn wij bezig geweest met het bouwen van ons bedrijf samen met onze werknemers en relaties. Door het winnen van deze prijs, zijn we ons ook bewust van het feit dat ondernemerschap niet zomaar iets is. Sterker nog, er is een trofee aan verbonden. Een prijs win je, een trofee verover je. Een verovering is een tikkeltje harder en competitiever.’’

Volgens de mannen is het ondernemerschap net jagen. ‘’Deze trofee kun je beschouwen als het resultaat na een succesvolle jacht. Ondernemen is een continue jacht naar bewijslevering van je visie in relatie tot je vermeende capaciteiten. Je moet bestand zijn tegen druk en bereid zijn om risico’s te nemen. Je moet continue en op elk vlak beslissingen nemen die verregaande consequenties kunnen hebben. Je moet er veel voor laten om het wellicht later terug te krijgen. Volgens de zeer deskundige jury hebben wij dat kennelijk allemaal goed gedaan. Dit jaar hebben wij die prachtige trofee veroverd. Wij willen onze medewerkers, de organisatie van de BOV trofee en de jury enorm bedanken,’’ aldus Ferry en Ron.

Over de BOV-trofee

Op donderdag 4 november heeft de 21e editie van Beste Ondernemers Visie plaatsgevonden in Tilburg. De organisatie hiervan is in handen van JCI Hart van Brabant. Ieder jaar gaan zij op zoek naar de beste ondernemer. Er zijn ondernemers in diverse branches en bedrijven daarom wordt er ieder jaar getoetst binnen een bepaald thema. Dit jaar staat in het teken van ‘’Van Betekenis’’. De vakkundige jury bestaat uit echte, lokale ‘’captains of industry’’ vanuit diverse disciplines. Hierdoor kan er een evenwichtig en scherp beeld gevormd worden over de kandidaten. De trofee ‘’Beste Ondernemers Visie’’ is voor Midden-Brabant uitgegroeid tot hét grootste ondernemers event van Brabant.