MFA ‘t Kruispunt belicht zijn helden in transmediale campagne

MFA 't Kruispunt

MFA ‘t Kruispunt krijgt zijn eigen transmediale campagne. Hier worden de verhalen verteld van vier ‘Ordinary Heroes’ (gewone helden). Deze verhalen worden verteld in de vorm van een kookshow, een talkshow en een podcast en zijn vanaf nu online te horen/bekijken. Alle helden zijn verschillend en hebben een eigen verhaal, wat MFA ‘t Kruispunt dan ook zo uniek maakt. Een fijne plek waar samenkomen centraal staat.

West We Can

West We Can gelooft dat de inwoners van de kleuren- en kruidenbuurt veel te bieden hebben binnen de maatschappij. Deze campagne is opgericht in samenwerking met ContourdeTwern om de inwoners een platform te geven en hier hun ervaringen in de wijk te delen met heel Tilburg. Of het nu gaat om een smakelijke kookshow, warmhartige talkshow of aansprekende podcast: West We Can volgt het verhaal van deze ‘Ordinary Heroes’. De campagne is opgericht door studenten van de Minor Transmedia Design van Fontys Tilburg.

Koken met Gerwin

In de kookshow volgen we het verhaal van Gerwin Nijenhuis (25). Een jonge kok die veel passie heeft voor koken en bakken. Deze passie deelt hij graag met zijn buurtgenoten. Het leven van Gerwin zag er niet altijd zo rooskleurig uit als dat het nu is, dankzij de hulp die hij heeft ontvangen bij ContourdeTwern gaat het veel beter. De gerechten in die hij maakt in zijn programma ‘Koken met Gerwin’ zijn simpel, goedkoop en vooral erg lekker!

Op de koffie bij Bertha en Sjan

De meeste talkshows die je nu op tv ziet zijn met ervaren presentatoren, maar deze talkshow is met twee echte Tilburgse oma’s. Sjan (91) & Bertha (88) laten zien dat ervaring niet nodig is wanneer je, zoals zij zouden zeggen, een vlotte babbel hebt. Deze dames zijn niet weg te denken bij MFA ‘t Kruispunt en hebben daarom een eigen zitplaats verdiend. In ‘Op de koffie bij Bertha en Sjan’ geven de oma’s tip’s over een lang en gelukkig leven, maar praten ze ook over de verschillen  tussen vroeger en nu. Of zoals deze twee levensgenieters zouden zeggen ‘Vrûûger en nou’.

Verhalen van Mahmoud

“Eerst dacht ik, je kan maar één moeder, één vader en één land hebben. Maar inmiddels weet ik dat je ook van twee landen kan houden.” Ga zitten voor deze podcast over een reiziger die zijn weg vindt in Tilburg. Mahmoud kwam vijf jaar geleden naar Nederland vanuit Eritrea en vertelt op een positieve manier over zijn soms toch zware momenten.

MFA ’t Kruispunt

‘t Kruispunt is een plaats waar mensen van verschillende groepen samenkomen om niet alleen te zijn. Er worden leuke evenementen georganiseerd en diverse kunstprojecten uitgevoerd. De verhalen bekijken en zelf volgen? Ga dan naar www.westwecan.nl of volg ze op Instagram @westwecanheroes.