Michael Jackson flashmob hit op Youtube

Zaterdagavond tijdens de Tilburgse Kermis werd het Tilburgse publiek verrast door een zogenaamde flashmob ter ere van Michael Jackson. Breakers, hiphoppers, balletdansers, line dancers, stijldansers, streetdancers en andere fanatici, kortom iedereen die een een beetje kon dansen, deed op het laatste moment mee aan deze ode aan Michael Jackson.

Er staan inmiddels vele filmpjes online. Kijk ook bij de reacties onder dit bericht.

Michael Jackson Flashmob Tilburg

 

Vanuit het niets vormde zich rond 20.00 uur een groepje dansers en danseressen die op de hoek Piusplein/Paleisring spontaan een dans begonnen op het nummer Beat It die uit de speakers van de dichtsbijzijnde attractie galmde. Binnen twee minuten was de groep uitgegroeid tot zo'n 50 personen, die plots stopte en daarna verdween in de menigte. Door de enthousiaste reactie van het publiek werd de flashmob herhaald op drukke plaatsen voor het Midi theater, op de Spoorlaan en voor het reuzenrad. 

Aldus Wikipedia is een flashmob een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Flashmobs worden veelal georganiseerd via moderne communicatiemiddelen zoals het internet. De Tilburgse flashmob is een reactie op de oproep van dansgroep Bounce die begin juli 2009 met zo'n 300 personen een dergelijk fenomeen organiseerde voor Michael Jackson in Stockholm. Eerder vond dit plaats in wereldsteden als als London, New York en Amsterdam.

Fotoreportage Michael Jackson Flashmob