Midas Dekkers, Willie Wartaal en meer namen voor Tilt Festival 2016

tilt festival

Midas Dekkers, Willie Wartaal, Tommy Wieringa, Evie Wyld en De Speld komen naar de zesde editie van het Tilt Festival. Het festival brengt taal tot leven met eigenzinnige artiesten en cross-overs op het gebied van literatuur, theater, beeld en muziek. Tilt Festival vindt plaats van 16 tot en met 19 maart in de Tilburgse binnenstad. Zo’n 40 artiesten treden op verschillende culturele locaties op, in de historische Willem II Straat.

Programma Tilt Festival

Midas Dekkers praat tijdens Tilt over zijn nieuwste roman De Thigmofiel, over het verlangen naar geborgenheid. Op alle festivallocaties liggen geborduurde AaBe-dekens met teksten van schrijver Anton Dautzenberg welke zijn geïnspireerd op De Thigmofiel. Willie Wartaal van De Jeugd Van Tegenwoordig gaat tijdens het festival los op Duitsland, thema van de Boekenweek.

Tommy Wieringa vertelt over zijn oeuvre; zijn roman Dit zijn de namen is recentelijk in première gegaan als gelijknamige voorstelling van het NTGent. Evie Wyld lanceert tijdens Tilt haar veelgeprezen roman Overal Vogelzang die op 11 maart bij Uitgeverij De Geus verschijnt. Satirische nieuwssite De Speld gaat live met een literaire nieuwsshow van monumentale proporties.

Eerder werd al bekend dat Maartje Wortel tijdens het festival writer in residence is. Na een feestelijke, openbare ontvangst legt zij in vier dagen haar impressies van Tilburg vast.

Over Tilt

In zes jaar tijd is Tilt Festival uitgegroeid tot het grootste literaire festival van het zuiden. Tilt geeft samen met diverse samenwerkingspartners zowel regionaal, landelijk als internationaal talent een podium. In onder andere De NWE Vorst, Cinecitta, De Kennismakerij, De Bibliotheek Midden-Brabant en Paradox komen tijdens het festival de letteren tot leven.