Midpoint Brabant en Station88 versterken samenwerking voor een nog ondernemender Midden-Brabant

Midpoint Brabant Station88

Midpoint Brabant en Station88 gaan hun programma’s naadloos op elkaar afstemmen. Om de samenwerking krachtiger te benadrukken voegt Station88 bovendien ‘Powered by Midpoint Brabant’ aan haar logo toe. Midpoint Brabant is de regionale ontwikkelingsorganisatie van ondernemers, onderwijs, overheden en maatschappelijke partijen in Midden-Brabant. Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie, is hét platform voor ondernemers uit Midden-Brabant. Het credo: samen voor een ondernemender Midden-Brabant.

Op 1 maart 2018 is Station88 op initiatief van Midpoint Brabant en Gemeente Tilburg opgericht met als doel om de dienstverlening aan ondernemers te bundelen en ondernemers de weg te wijzen naar antwoorden op hun ondernemersvragen. Beide organisaties zijn gehuisvest in de bruisende Spoorzone in Tilburg.

Vier functies

August de Vocht, directeur van Station88, over de intensivering van de onderlinge band: “Samen met Midpoint Brabant werken we er elke dag aan om bedrijven te helpen bij hun groei. Als ondernemershuis zijn we het verlengstuk van Midpoint Brabant naar de markt. En andersom. We vervullen vier functies. Allereerst zijn we vraagbaak voor ondernemers uit de regio. Dit uit zicht onder meer in de online support Eerste hulp bij Ondernemen, Q&A’s met veel voorkomende ondernemersvragen en de alom geprezen Station88 infographic die de MKB-ondernemer direct naar de juiste corona-informatie leidt. Daarnaast delen we kennis en motiveren we ondernemers via ons veelzijdige programma met inspiratiesessies, seminars, webinars, workshops en masterclasses. Verder kunnen ondernemers gebruik maken van onze digitale coach, een unieke online coaching tool. En we zorgen voor aanwas van startups en innovatieve MKB-bedrijven voor de programma’s van Midpoint Brabant.”

Powered by Midpoint Brabant

Bas Kapitein, algemeen directeur van Midpoint Brabant, licht nader toe: “Met ‘Powered by Midpoint Brabant’ onderstrepen we de vloeiende lijn tussen onze beide organisaties. We vullen elkaar uitstekend aan. Station88 heeft nauw contact met vele startups en MKB-bedrijven, die vervolgens de stap kunnen maken naar onze programma’s en dienstverlening. Zoals Smart MKB voor ondersteuning bij het digitaliseren en dataficeren van hun MKB-bedrijf, Up New voor het circulair maken van producten en diensten, en ook onze vele initiatieven voor het ontdekken, ontwikkelen en behouden van talent. Natuurlijk krijgen sterke regionale sectoren als de maakindustrie, logistiek, leisure en digitale diensten daarbij onze speciale aandacht. Doordat onze dienstverlening nauw op elkaar aansluit bieden we ondernemers in feite een one-stop shop: laagdrempelig, efficiënt en vooral effectief.”