Mijn favoriete attractie: de boksbal

boksbal

Al jaren zocht ik naar een boksbal op de Tilburgse Kermis. Jaar in jaar uit liep ik rondje na rondje op zoek naar mijn favoriete attractie, helaas tevergeefs. Dit jaar was er voor het eerst licht aan het einde van de tunnel.

Door: Henri-Martin Schoonakker

Mijn favoriete attractie, mijn jeugdsentiment was eindelijk aanwezig in Tilburg. Ik ben opgegroeid in Helmond en daar was dit verreweg de populairste rit. Standaard stond hij naast de botsauto’s. Als het donker werd, stond half Helmond in een cirkel rondom de machine. Sloeg je Superman, dan kreeg je applaus en was je het baasje. Sloeg je minder, dan droop je teleurgesteld af. En soms, heel soms dan kwam er een held die met een 360 kick waar Jean-Claude van Damme trots op zou zijn, de hoogst haalbare score haalde.

Wat er met de boksbal op de Tilburgse Kermis is gebeurd? Die verdween na één dag. “We moesten hem weghalen van de gemeente.” Vertelt de exploitant van de Ghostrider, te vinden op De Besterd.

Pop-Up Game Hall

Terug naar de Tilburgse Kermis. Daar vind je op het Pieter Vreedeplein de Pop-Up Game Hall. Hier hebben ze maar liefst drie boksballen staan. Ik heb ze voor jullie getest en ze doen het geweldig. Enige minpuntje is dat ze niet het iconische Superman geluidje maken bij een hoge score. (misschien wel als je harder slaat of schopt). Toch zijn dit kasten waar Tilburg trots op mag zijn. Mijn score was maximaal 831, dat kunnen jullie vast beter!

Kosten

Voor €2,- mag je vijf keer slaan,  voor €1,- kun je twee keer en voor €0,50 mag je één keer slaan. Te vinden op Pieter Vreedeplein bij de Pop-Up Game Hall (ze hebben ook nog gamekasten staan).

Alles over de Tilburgse Kermis

Kermis in Tilburg 2016
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van de Tilburgse Kermis…de grootste online attractie van Tilburg!