Tip van de redactie: nostalgische miniatuurkermis

Kermisexpositie Kermisplezier

Op zoek naar rust op de kermis tussen al de drukke attracties? Dat kan! De Nostalgische Miniatuurkermis is een rustpunt waar de tijd letterlijk even stil staat. De wagen is zeven meter lang en vormt een miniatuur kermis met oog voor details. Al het pracht en praal komt uit 1955-1975 en alles is tot in de puntjes in dik vet in orde. Zeker de moeite waard om eventjes een kijkje te nemen.

Iedere vierkante centimeter van de wagen is gevuld met kermisminiaturen. Van de rups tot zweefmolen en van een achtbaan tot een reuzenrad: alles is te zien in miniformaat. De afwerking is perfect en zo als gezegd, aan ieder detail is gedacht.

nostalgische-Kermisexpositie1

De huidige wagen die er nu staat is de derde versie. De eerste wagen was 4 en halve meter lang en stond op kermissen uit test om te kijken of het aan zou slaan bij het kermispubliek. En jawel hoor! Het is een attractie geworden die enorm aan slaat. De wagens werden steeds groter en uiteindelijk gegroeid tot 7 meter. Op de miniatuurkermis gebeurt van alles er zitten zelfs bewegende elementen, knipperende lichtjes en muziek in de attracties. Het komt helemaal tot leven en je waant je echt op de kermis.

Het bezoeken van de miniatuurkermis is gratis. Maar een duit in de collectebus is natuurlijk altijd welkom. Zodra er geld in het laatje komt, stop de muziek en zegt een stem: Dank u wel. Een vriendelijk gebaar, die de meeste mensen erg waarderen. De Nostalgische miniatuurkermis staat op het Willemsplein.

nostalgische-Kermisexpositie2