Minicolleges op Tilburg Centraal Station

Minicolleges

Het Tilburgse Centraal Station wordt vrijdag 6 oktober het decor voor een reeks minicolleges van ongeveer 4 minuten. Twee Tilburgse hoogleraren en een docent serveren deze wetenschappelijke ‘snacks’ in het kader van het Weekend van de Wetenschap, waarin (onderwijs)instellingen laten zien wat zij in huis hebben.

De opgebrande maatschappij

De colleges staan in het teken van het thema van De opgebrande maatschappij en gaan over het toegenomen verlangen naar vroeger, de haast in de maatschappij en de snel veranderende menselijke verhoudingen onder invloed onder meer van social media. Om deze bijzondere samenwerking met de NS te onderstrepen verzorgt ook een afgevaardigde van de NS een aantal minicolleges over de toegenomen drukte op het spoor.

Minicolleges volgen

De colleges vinden plaats op perron 1, direct na de roltrap rechts. Vanaf 10.25 uur kun je zo’n drie tot vier colleges per uur volgen, tot 17.00 uur. En geen zorgen: je ondervindt geen hinder of vertraging en iedereen haalt zijn of haar trein! De colleges starten ongeveer negen minuten voor vertrekkende intercity’s richting Den Bosch en Eindhoven.

En dit zijn jouw gastdocenten:

  • Hoogleraar cultuursocioloog Peter Achterberg spreekt over de hang naar vroeger en de veranderende maatschappij;
  • Universitair hoofddocent dr. Ivan Nyklicek spreekt over onthaasting en mindfulness;
  • Hoogleraar sociale psychologie Ilja van Beest spreekt over wat waar of niet waar is bij het herkennen van een spontane dan wel een voorbereide actie.