Mo reist dagelijks vanuit Maaseik (België) om de operatie in Tilburg te leiden

Van Geloven Mo

In September 2019 kwam Mohamed Ait Lahcen (Mo) voor een tijdelijke opdracht bij de fabriek in Tilburg terecht. Van Geloven was erg blij met hem en ook Mo zelf wilde graag blijven. Ondertussen werkt hij nu ruim 2.5 jaar op de locatie op industrieterrein Kraaiven. Als Supervisor is hij voornamelijk bezig met het aansturen van de drie teamleiders in de fabriek en voert hij verbeteringen in het productieproces uit. 

De werkdag

De dag begint voor Mo en zijn collega’s met een ochtendoverleg. “We starten met een briefing van de afgelopen 24 uur ( 3 shiften). De fabriek draait hier vierentwintig uur per dag. Dan bespreken we alles met de collega’s van de ondersteunende diensten kwaliteit, planning, technische dienst en productontwikkeling. We kijken naar bijzonderheden, welke problemen zich eventueel hebben voorgedaan en hoe we ze hebben opgelost. Ik zorg met name voor de aansturing en de verbetering van de processen.”

Mo is zoals hij het noemt een ‘boer op het veld’. Hij is veelal aanwezig op de werkvloer in de fabriek en minder op kantoor. “Mijn taken zijn het aansturen van de teamleiders, bijsturen waar nodig, veiligheid waarborgen en als medewerkers aankaarten wat beter kan dan pak ik dat snel op.” Mo wordt gebeld. Er staat een pakketje voor hem klaar. “Ik heb een gereedschapsset besteld. Die ga ik testen en als het goed bevalt dan bestel ik er meer zodat iedere operator zijn eigen gereedschap heeft om te gebruiken.” Iedere dag is hij bezig om het werk te optimaliseren.

24/7

“We breiden uit van drie naar vijf ploegen. We zijn hier onlangs  mee gestart. Dat betekent dat er ook in het weekend gewerkt wordt. Er is heel veel vraag naar onze producten, dat betekent dat we ruimte hebben om op te schalen.” Deze groei is ook de reden waarom Van Geloven op zoek is naar nieuwe werknemers. Op dit moment is het bedrijf al operationeel op één productielijn in het weekend. “Wist je dat hier meer dan 350 verschillende producten gemaakt worden?. Op iedere lijn zijn dat er zo’n tien of twintig,” vertelt Mo. Ons doel is om op een veilige manier kwalitatieve producten maken tegen de juiste kosten. “Je bent bij dit bedrijf geen nummertje”, zegt Mo terwijl hij vertelt over een sollicitant van afgelopen week. “Hem viel meteen op dat de sfeer hier gemoedelijk is en hij wilde hier heel graag hier komen werken,” voegt hij trots toe. Mo vertelt niet alleen met veel passie over het bedrijf, maar ook met veel trots. Het meest trots ben ik op de huidige werksfeer die er heerst. We hebben momenteel een team met enkel winnaars die streven naar de hoogste kwaliteit. Elke dag opnieuw. We hebben een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel. Dit vindt ik  persoonlijk belangrijk, want alleen kun je weinig. Samen kun je alles.

Vanuit België

Eerder had Mo een leidinggevende functie bij een bekende autofabriek. Na dertig jaar werken verhuisde de fabriek naar het buitenland. Op dat moment kwam Mo in aanraking met Van Geloven. “Ik werkte eerst vijf jaar bij Mora in het Belgische Mol. Daar hebben ze gevraagd of ik een project in Tilburg wilde begeleiden. Dat heb ik met plezier gedaan en daarna ben ik hier supervisor geworden.” Als productie- eindverantwoordelijke heeft Mo al veel verbeteringen doorgevoerd binnen het bedrijf. Mo rijdt iedere dag vanuit Maaseik ( België)  naar Tilburg een rit van 100 km enkele reis om bij Van Geloven zijn handen uit de mouwen te steken. “Ik heb het hier naar mijn zin, dat komt vooral  door het goede team rondom mij.”

Extraatjes

Van Geloven zorgt goed voor zijn personeel. Op zijn tijd worden mensen in het zonnetje gezet. Zo hebben we onze “Impactmakers”, dat zijn medewerkersmensen die het verschil maken in onze 3 kernwaarden (Verbinding, Verbetering, en Verantwoordelijkheid. Laatst heb ik de schoonmaak ploeg van het weekend  aangedragen voor hun goede inzet en werk, zij hebben allemaal een bon gekregen van honderd euro. Bijkomend wordt hetzelfde bedrag geschonken aan een goed doel dat ze zelf mogen kiezen” Mo pakt zijn telefoon erbij. Hij laat een app speciaal voor het bedrijf zien, SnackChat. Verschillende mijlpalen komen voorbij op de app. “Er is veel waardering voor de werknemers, zo worden we extra gestimuleerd. Iedereen heeft zijn kwaliteiten en dat wordt hier gezien.

Meer informatie

Lijkt het jou naar aanleiding van dit verhaal leuk om aan de slag te gaan bij de snackfabriek Van Geloven? Check dan snel de vacatures en solliciteer direct. Voor de reeks ‘Gezichten van Van Geloven’ interviewen we verschillende medewerkers van het bedrijf. Eerder schreven we al over Site Manger Nicole en Operator Mario. Later volgt nog één persoonlijk verhaal. Houd onze pagina in de gaten!