Mooi bedrag opgehaald tijdens PUURloop voor TUMI Ghana

TUMI Ghana

Danielle Leukel van de stichting TUMI Ghana mocht deze maand maar liefst twee cheques in ontvangst nemen. Het betrof €4.114,82 bijeengebracht door de deelnemers van de PUURloop en daarnaast een cheque van Swinkels Family Brewers van €2.500,- euro. Danielle Leukel: “We zijn uiteraard buitengewoon blij met deze giften. Ze gaan naar ons Women Empowerment Center in Kumasi, de tweede stad van Ghana.”

In Kumasi zorgt TUMI Ghana voor  opleidingen voor vrouwen die op deze manier een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen. Zo is er een naaiatelier met een basisopleiding en een vervolgopleiding. Vrouwen leren om een eigen bedrijf op te zetten waarmee ze inkomsten kunnen verwerven. Het geld van de PUURloop bij de abdij O.L.V. van Koningshoeven en de extra gift van de brouwerij gaan daar rechtstreeks naar toe.

TUMI Ghana

TUMI Ghana is een non-profitorganisatie die kwetsbare vrouwen in Kumasi helpt een duurzaam inkomen te verwerven. Door factoren als armoede en tienermoederschap gaan veel jonge, Ghanese vrouwen niet naar school. Doordat ze geen vak hebben geleerd en dus amper in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, verliezen ze de controle over hun eigen leven. Bij TUMI Ghana kunnen deze vrouwen een vak leren, zodat ze een vast inkomen kunnen genereren en zich ook sterk en krachtig voelen.