MURF/MURW Festival keert terug bij Theater de Nieuwe Vorst

Murf

Na een geslaagde eerste editie in 2020, is MURF/MURW ook deze zomer terug met het een festival rondom ‘grensverleggende cultuur’ bij Theater de Nieuwe Vorst.

Jaarlijks terugkerend stadsfestival

Murf/Murw is een jaarlijks terugkerend stadsfestival dat zich richt op de experimentele cultuur. Tijdens deze tweede editie wekt het magazine Murf/Murw zijn papieren pagina’s weer tot leven. Binnen een combinatie van muziek, dans, theater, performance en beeldende kunst dient het manifest ‘The Lessons Of Darkness’ van Werner Herzog als leidraad voor het festival.

De Nieuwe Vorst vormt zich voor een weekend lang als een experimentele vrijplaats waar de randen van de definities worden opgezocht. Ook worden de rafelranden gemengd worden met absurditeit. Verwacht een chaos waar je zelf de structuur in mag aanbrengen, waar alle mogelijke stijlen in elkaar overvloeien; vanuit hardcore punk ontstaat een collage, en vanuit een weemoedige onderzeeër een gedicht.

Programma

Op zaterdag 17 en zondag 18 juli vullen verschillende disciplines, van theater tot muziek en van beeldende kunst tot poëzie, de tuin, zalen, hoeken en gaten van De Nieuwe Vorst. Je koopt een kaartje voor een van de volgende timeslots via de website.

  • zaterdag 17 juli, 14:00 – 17:00
  • zaterdag 17 juli, 20:00 – 23:00
  • zondag 18 juli, 14:00 – 17:00
  • zondag 18 juli, 20:00 – 23:00