logo

Museum De Pont bereidt zich voor op heropening

de pont

Museum De Pont bereidt zich voor op een heropening en ontwikkelt scenario’s die voldoen aan het protocol van de Nederlandse Museumvereniging. “De Pont staat bekend om zijn grootschalige opzet,” aldus directeur Martijn van Nieuwenhuyzen. “Als er één museum is waar je de ruimte en de rust hebt om naar de kunst te kijken, dan is het wel hier. Het museum stelt alles in het werk om een aangenaam en veilig bezoek te garanderen.”

De oude wolspinnerij beschikt over zevenduizend vierkante meter publieksruimte. Er zullen dus flink wat vierkante meters per persoon zijn. Het zal het in de grote ruimte van de voormalige fabriek niet lastig zijn afstand te bewaren. Ruimtes waar dit niet mogelijk is, worden afgesloten. In de kleine kabinetten van het museum, de wolhokken, mogen steeds hooguit twee personen tegelijk naar binnen en geldt zoveel mogelijk een eenrichtingsverkeer voor binnen- en buitentreden. Groepsbezoeken en rondleidingen zijn voorlopig niet mogelijk. Ook de gratis donderdagavond-openstelling is nog even van de baan. Een bezoek aan het museum zal alleen na een online boeking mogelijk zijn.

Nieuwe stemmen

De tentoonstelling ‘De route wordt opnieuw berekend’ wordt een dwaaltocht door de weidse ruimten van de voormalige wolspinnerij waar je werken van Rosemarie Trockel, Richard Long, Marlene Dumas, Bill Viola, Thomas Schütte en andere favorieten uit de collectie zult tegenkomen in verrassende dialogen. Er klinken ook nieuwe stemmen: zoals die van Raphaela Vogel, Kara Walker en nooit eerder in De Pont getoonde video’s van Hamza Halloubi”, aldus directeur Martijn van Nieuwenhuyzen.