Museum de Pont licht dagelijks online een kunstwerk uit gedurende de sluitingsperiode

museum de pont

Helaas, een museumbezoek zit er voorlopig niet in. De Tilburgse musea moeten namelijk tot en met zeker 6 april dichtblijven. Gelukkig is Museum de Pont creatief en hebben ze een oplossing bedacht voor kunstminnend Tilburg. Je kunt namelijk dagelijks een virtuele wandeling maken door de collectie van De Pont.  

Virtuele wandeling door de Pont

Via de social media kanalen van het museum publiceren ze dagelijks een kunstitem uit de vaste collectie van Museum de Pont. Hierbij staat ook een uitleg over het desbetreffende kunstwerk. Zo krijg je mooie achtergrondverhalen van de verschillende kunstwerken van het museum.

Check de social media kanalen van Museum de Pont hier:

Zo kun jij jezelf ook in tijden van sociale onthouding verdiepen in de kunstcollectie van dit Tilburgse museum. Uiteraard is het de moeite meer dan waard om na deze periode het werk met eigen ogen te komen aanschouwen in het museum.

Tip van de redactie

En dan nog een tipje van de redactie. Werk jij thuis en kom je nauwelijks buiten? Goed bezig! Maar mocht je een frisse neus willen halen en een blokje om willen lopen. Wandel dan ook eens langs het museum. Voor het museum staat namelijk de Sky Mirror. Een prachtig kunstwerk van kunstenaar Anish Kapoor. Overigens is het ook de moeite waard om meerdere keren een kijkje te nemen. Het kunstwerk ziet er namelijk iedere seconde anders uit!