Nieuws

vlaggen
Let op! Dit artikel is al 359 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Museum De Pont toont de hele zomer vlaggen van het project ‘Four Flags’

De Pont toont als eerste Nederlandse museum de hele zomer een reeks vlaggen van het project ‘Four Flags’ dat in april 2020 geïnitieerd werd door de twee Amsterdamse curatoren: Julia Mullié en Nick Terra.

Wekelijks brengen zij vlaggen uit waarmee in totaal dertig door hen uitgenodigde kunstenaars reflecteren op de periode van lockdown en op de maatschappelijke, artistieke en politieke impact van de actuele Covid19-crisis.

Vlaggen

Vorige week verblijdde Europese en Latijns-Amerikaanse kunstenaars museum De Pont met een schenking van een vijftal vlaggen. Het gaan om Ola Vasiljeva (Letland), Daniel de Paula (Brazilië), Jennifer Tee (Nederland), en Willem de Rooij (Nederland). Curatoren presenteren ze aan de gevel van hun eigen huis in Amsterdam en verkopen ze vervolgens in kleine oplage via Instagram (@fourflags2020) aan kunstliefhebbers. Het project is opgezet ter ondersteuning van de beeldend kunstenaars; de opbrengsten komen geheel aan hen ten goede.

Wereldwijd project

Inmiddels groeide het Amsterdamse initiatief uit tot een wereldwijd project. Braziliaanse, Duitse, Colombiaanse en Amerikaanse kunstinstellingen zijn aangehaakt en werken sinds kort samen met lokale kunstenaars aan dertig vlaggen onder auspiciën van de Amsterdammers.

Het De Pont museum zal vanaf maandag elke week een andere vlag uit de schenking presenteren boven de nieuwe (tijdelijke) uitgang. Als saluut aan de kunst, kunstenaars en artistieke verbeelding ten tijde van een pandemie.

Reageer op dit bericht