Muzieklegendes staan komend weekend op Tilburgs Festival Mundial

muzieklegendes

Dit weekend is het weer zover, Festival Mundial, en ook op deze editie kun je weer naar muzieklegendes komen luisteren. Onder andere Jazzlegende Orlando Julius en Ghanese grootheid Ebo Taylor brengen het festival een bezoek. Op zaterdag 23 en zondag 24 juni vindt Mundial plaats in de Spoorzone in Tilburg.

De industriële en creatieve Spoorzone is dit jaar de plek waar voor de 31e keer het weekendevenement vol artiesten plaatsvindt. Het festival biedt meer dan 30 acts, wereldse headliners, ruim 26 foodtrucks, straattheater en minicolleges.

Muzieklegendes op Festival Mundial

Global

Nigeriaanse Jazzlegende Orlando Julius is dit jaar in de line-up meegenomen. De pionier van de afrobeat speelt samen met de Londense band Heliocentrics. Ook de 82-jarige Ghanese grootheid Ebo Taylor verzorgt weer een feestje. Voor tropical pop en reggae moet je dit weekend bij Boy George’s petekind Hollie Cook zijn.

Dutch

Ook de Nederlandse muziekscene is rijkelijk belegd op Festival Mundial. De jongste programmeur van Nederland, Sophieke Gremmen, weet namelijk verschillende up-and-coming en wereldse headliners aan het festival te binden. Denk aan nationale artiesten als het blaasmuziekensemble Gallowstreet, de Groningse Kraantje Pappie, cult-funkhelden De Likt, het Tilburgse Soepel by Desperados die de meest dansbare hits draait en de Tilburgs-Egyptische electro van Cairo Liberation Front, die de zaterdag afsluit.

Food en meer

Naast talrijke muzikanten is er nog veel meer te beleven op Mundial. Wat te denken van 26 foodtrucks met het meest uiteenlopende voedsel, waaronder Indiase maaltijden, Japanse sushibowls en Zuid-Afrikaanse streetfood. Bovendien is de brouwerij LocBrewery te vinden en voor wat energie zoek je de koffiewagon van Stoom013 op.

Ben je even voldaan van alle muziek en al het diverse voedsel, dan kun je ook terecht bij verschillende minicolleges in de Kennismakerij. Zo houden het Fontys, Night University, Goldfished en de Bibliotheek Midden-Brabant colleges, is de Fontys Hogeschool Journalistiek er voor de verslaggeving en kun je op de Swan Market onder andere Tien en Ollie’s vinden.

Festival Mundial in Tilburg is bij uitstek hét speelterrein om (nieuwe) artiesten te (her)ontdekken. Kaartjes zijn nog tot en met vrijdag verkrijgbaar via de website van Festival Mundial. De volledige line-up van het evenement vind je hier op Tilburg.com.