Muzikale aftrap schooljaar OBS de Blaak

Twee groepen acht van Openbare Basis School de Blaak in Tilburg gaan aan het einde van dit schooljaar de Eerste Tilburgse Kinderrevue ‘Jong geleerd, oud gedaan’ uitvoeren. De kinderrevue is geschreven door Jace van de Ven. De wijze waarop de afstudeerbaretten na het zingen de lucht in gingen, is illustratief voor het aanwezige enthousiasme voor de productie op de school.

De opening van het nieuwe schooljaar op OBS de Blaak stond afgelopen maandag geheel in het teken van de kinderrevue. Begeleid door Berrie Kolmans op accordeon zongen de leerkrachten het openingslied van de ‘grote’ Tilburgse Revue ‘Ik zal oe leere’. “Het is een serieus onderwijsproject onder auspiciën van de Stichting Tilburgse Revue”, zegt producent/productieleider Marie-Thérèse Blomme, tevens belast met alles rondom de ‘grote revue’. Van de Ven heeft vorig schooljaar met de leerlingen al gebrainstormd over onderwerpen. Onderwijs maar ook Tilburg zijn de centrale thema’s van ‘Jong geleerd, oud gedaan’.

Schooldirecteur Remko  Meeuwsen: “Het idee van onze leerkracht Anita Oprinsen om hier de Eerste Tilburgse Kinderrevue gestalte te geven, is met open armen ontvangen. Onderwijs als thema, wat wil je nog meer.” De lange weg naar de uitvoeringen in de grote zaal van filmzaal Cinecitta omvat niet alleen repetities. Ook gastlessen van Berrie Kolmans (muziek) en Paul Urbanus (decor en kostuums) staan gepland. Naar een regisseur wordt gezocht. Die wordt ondersteund door een stagiaire van het ROC.

De groepsleerkrachten Bram Mutsaers en Danine de Bruin en hun 55 leerlingen gaan met ‘Jong geleerd, oud gedaan’ aan de slag. De leerlingen van Groep 7 van OBS de Blaak wacht begin september een auditie voor ‘Ik zal oe leere’. De uitverkorenen krijgen een rol in de openingsscène van de Tilburgse Revue in Theaters Tilburg.

De Eerste Tilburgse Kinderrevue staat aan het einde van het schooljaar (2015) op de planken van Cinecitta in Tilburg. De Tilburgse Revue ‘Ik zal oe leere’ staat in januari en februari 2015 in Theaters Tilburg. www.tilburgserevue.nl