Na een lange tijd gaat de Efteling hopelijk weer open, wat zijn de plannen van park voor het komende jaar?

De Efteling is inmiddels alweer even dicht, maar hier wordt hopelijk snel verandering in gebracht. In de tijd van sluiting zijn er nieuwe plannen gemaakt die voor wat aanpassingen gaan zorgen. Oude bekende zullen plaats gaan maken voor nieuwe vrienden. Wij zochten het voor jullie uit en hebben het hieronder op een rijtje gezet.

Spookslot

Deze zomer verdwijnt er een attractie uit de Efteling. We hebben het hier over het Spookslot. Het Spookslot dat sinds 10 mei 1978 niet meer weg te denken was uit het sprookjesbos moet plaatsmaken voor een compleet nieuwe attractie. Wat deze attractie gaat worden is nog niet bekend, wel nemen ze het gebied rondom de attractie Max en Moritz ook mee. Dit gebied zal er dus ook een stuk mooier uit komen te zien. De kosten van dit project komen neer op 25 miljoen.

Reden

Uit de peilingen bleek dat deze attractie van de Efteling het laagste scoorde en de minste bezoekers trok. Ze waren al een aantal jaar aan het bedenken wat ze hiermee moesten doen. En nu is dan eindelijk de keuze gemaakt om een compleet nieuwe kant op te gaan.

Een nieuw hotel

De Efteling komt ook met het grote nieuws een splinternieuw hotel te gaan bouwen dat uitkijkt over het sprookjesbos en Aquanura. Het hotel bestaande uit 143 kamers verdeeld over 7 verdiepingen, een spa en twee restaurants moet media 2024 openen. De kosten van dit hotel komen neer op 50 miljoen.

Een grote investering

Ondanks dat de Efteling het de afgelopen twee jaar zwaar heeft gehad door de beperkende maatregelen omtrent het corona virus. De directie geeft aan simpelweg wel te moeten om mee te kunnen blijven concurreren met de grote namen. Dat hopen ze dus middels deze aanpassingen te doen.

Bäckerei Krümel

De naam zal bij veel mensen vraagtekens naar boven brengen, maar deze nieuw ambachtelijke bakkerij opende in de winter van 2021 haar deuren. Maar door de maatregelen en beperkingen heeft het haar entree nog niet echt kunnen doen. Maar deze bakkerij is een absolute must see. De bakkerij ligt op het plein gelegen naast Max en Moritz en is in het zelfde thema als de achtbaan vorm gegeven en maakt daarmee het plein compleet!

Kaarten

Kan jij ook niet meer wachten om er weer lekker een dagje op uit te gaan in het themapark? Bestel dan nu jouw tickets en reserveer jouw dagje uit (mits de maatregelen vanuit de overheid dit toelaten) via de website. Extra informatie over het park en de attracties vind je gemakkelijk via deze link. En al mocht je op de hoogte willen blijven van alle ontwikkelingen binnen het park, houd dan gemakkelijk de Instagram en Facebookpagina in de gaten.