Na ‘herrie’ nu ook Kermis in De Druiventros

Na de televisie-uitzendingen van eind vorig jaar vormt De Druiventros ook dit jaar het decor van een bijzondere happening. Op zondag 18 maart worden de zalen van het beroemde hotel omgetoverd tot kermis, met artiesten als Roy Donders en Henk Wijngaard. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Inloophuis Midden-Brabant, een vrijwilligersorganisatie aan het Tilburgse Wilhelminapark die steun biedt aan iedereen die te maken heeft met kanker.

De kermis is een initiatief van Inloophuis Midden-Brabant, een vrijwilligersorganisatie die elke twee jaar groots uitpakt met een benefietfeest. In navolging van het succesvolle Soirée Sympathieq in 2016 is het nu aan Foire Sympathieq (foire is ‘kermis’ in het Frans) om geld op te halen voor het inloophuis. Hoofdsponsor van het feest is De Druiventros en op het kermisaffiche prijken artiesten als Ronnie Tober, Roy Donders en Henk Wijngaard. Daarnaast zijn DJ Coenio en presentator Walter Vermeer van de partij. Bezoekers van Kermis in de Druiventros gaan met een goed gevulde maag naar huis. Op het menu staan onder meer sashimi van Van Oursouw, hamburgers van LeJeune en bitterballen van De Jong. Voor 100 euro krijgen bezoekers een compleet verzorgde avond van 16:00 tot 21.00 uur en steunen ze het inloophuis. Kaarten bestellen kan via de website.

Waarzegger Martin van De Druiventros

De Druiventros kreeg landelijke bekendheid door het televisieprogramma Herrie in De Druiventros. Janny Mutsaers, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het hotel, was direct enthousiast over het benefietfeest voor het inloophuis. “Je weet van de serie dat als ik iets doe, ik het graag goed wil doen”, vertelt Janny. “Bij dit initiatief wist ik meteen: hier moeten we ons voor de volle honderd procent aan verbinden. Daarom zijn we hoofdsponsor en hebben we Martin de waarzegger ook uitgenodigd. Tijdens Kermis in De Druiventros kan iedereen bij hem terecht om zijn of haar toekomst te laten voorspellen.”

Opening door burgemeester Weterings

Op 18 maart zal Theo Weterings, burgemeester van Tilburg én ambassadeur van het inloophuis, het benefietfeest Kermis in De Druiventros officieel openen. “Het inloophuis is voor mensen met kanker en hun dierbaren een fijne plek, waar zij altijd terecht kunnen voor afleiding of een luisterend oor”, aldus Weterings. “Ik draag de vrijwilligers een warm hart toe en ben natuurlijk bij de avond aanwezig.”

Inloophuis Midden-Brabant

Vrijwilligersorganisatie Inloophuis Midden-Brabant is afhankelijk van donateurs en sponsors om in de kosten te voorzien. Ambassadeur van het inloophuis Bas van Tilburg: “We organiseren Kermis in De Druiventros niet alleen om een grandioos feest neer te zetten. Het is voor ons een broodnodige manier om extra geld binnen te halen, zo simpel is het.”