Na online bibliotheek start Bibliotheek Midden-Brabant ook met afhaalbieb

Afhaalbieb

Afgelopen week is Bibliotheek Midden-Brabant gestart met een extra service in coronatijd. De bibliotheken zijn gesloten, maar dankzij de Afhaalbieb is het voor mensen die lid zijn of worden van de Bibliotheek toch mogelijk om boeken te lenen. De eerste pakketten zijn al opgehaald en de reacties waren erg positief.

Hoe werkt zo’n Afhaalbieb?

Je kunt via de website van Bibliotheek Midden-Brabant een boekenpakket aanvragen. Medewerkers van de Bibliotheek Midden-Brabant stellen zo’n pakket dan speciaal voor je samen. Je kunt in Tilburg kiezen uit twee afhaallocaties: de Bibliotheek LocHal en de Bibliotheek Heyhoef in de Reeshof. Uiteraard worden alle coronamaatregelen daarbij opgevolgd om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor ieder wat wils

Bij je aanvraag voor de Afhaalbieb kun je aangeven voor welke leeftijd je graag een pakket wilt hebben. Voor kinderen en jongeren is er per leeftijdscategorie een speciaal pakket. Als je een pakket aanvraagt voor een volwassene dan kun je ook aangeven waar de boeken over moeten gaan. Je kunt dan kiezen uit ‘spannend en actief’, ‘liefde en leven’ of ‘literatuur en cultuur’. Andere specifieke leesvoorkeuren kun je vermelden in het opmerkingenveld van het aanvraagformulier. Geen zorgen over een boete! Je hoeft de boeken pas weer in te leveren als de bibliotheken weer open gaan.

Boeken Bezorgservice

Speciaal voor 70 plussers die geen gebruik kunnen maken van de Afhaalbieb is er de Boeken Bezorgservice. De Bibliotheek is deze service gestart omdat sommige abonnees van 70 jaar en ouder hun huis in deze periode niet uit kunnen of durven. Sommigen hebben ook niemand in de buurt om boeken voor ze op te halen bij de Afhaalbieb. Medewerkers van de Bibliotheek bezorgen de boeken dan gratis aan huis. Je kunt je aanmelden voor de Boeken Bezorgservice door te bellen naar de Bibliotheek Midden-Brabant. Het telefoonnummer is 013-464 8510. De medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Je kunt ook terecht in de Online Bibliotheek

Voor abonnees is de Afhaalbieb gratis. Zij konden ook al terecht in de online Bibliotheek. Daar zijn duizenden e-books te vinden. Voor leden én voor niet-leden zijn er daarnaast ook nog twee gratis apps: de Luisterbieb-app en de Thuisbieb-app. Daar kan iedereen honderden luisterboeken downloaden en e-books lezen voor jong en oud.

Je kunt je aanmelden voor de Afhaalbieb via www.bibliotheekmb.nl/afhaalbieb.

Meer informatie over het aanbod van de Bibliotheek Midden-Brabant vind je op de website.