Na Surinaams schaafijs nu ook Thaise icerolls naar Tilburg

icerolls

De goedlachse Richie Ramautarsing (Gio’s Eethuis) die met zijn Surinaamse schaafijs in de zomer door Tilburg crosst, kennen we inmiddels. Het tropische ijs assortiment van de stad wordt komende zomer ook nog eens uitgebreid. De Tilburgse Anwar Doppert wil namelijk met zijn Thaise icerolls Tilburg en Brabant gaan veroveren. 

De video’s van ijs-chefs die op een koude plaat Instagramwaardige ijsrolletjes bereiden, is een internetsensatie. Honderden how-to video’s met miljoenen views verspreiden het van origine Thaise ijsconcept over de hele wereld.

Thaise Icerolls

Icerolls is een van origine Thais ijsconcept waarbij verschillende smaken ijs in rap tempo ter plekke worden gemaakt op een plaat die tot wel -30 graden gekoeld wordt. Door het ijs uit te strijken en af te koelen, kan het ijs van de plaat worden geschraapt tot smaakvolle rolletjes. Het ijs wordt vervolgens aangekleed met verschillende toppings, siropen, sausjes én fruit.

icerolls

Ice Rollas

Naast het feit dat de icerolls er super mooi uitzien, is het ook nog eens heerlijk. De ijsrolletjes worden vers gemaakt en de totstandkoming van jouw ijsje is een genot om naar te kijken. Anwar: “Waar het in verschillende delen van Azië al jaren een populaire streetfood is, zien we dat het concept nu ook Amerika weet te bereiken. Langzaam maar zeker waait het nu ook over naar Europa. In Nederland is het aanbod nog schaars, daar wil ik verandering in brengen.”

Het bedrijfje van Anwar gaat Ice Rollas heten. Ze willen nog niet helemaal verklappen welke smaken icerolls ze gaan verkopen maar hier alvast een tipje van de sluier. Er komen in ieder geval ijsjes met chocolade, mango, passievrucht, rood fruit en spekkoek (ja echt!) smaken.

Anwar is met zijn mobiele ijs-experience vanaf dit voorjaar te huur op ieder feestje of festival. ”Ik hoop dat ik met Ice Rollas een stukje vakantiegevoel kan brengen in eigen land.”

Ice Rollas is te boeken via www.icerollas.com