Na Tilburg introduceert Finder nu in heel Nederland offline dating met speldjes

Finder

Na een succesvolle pilot in Tilburg kan nu heel Nederland meedoen aan het nieuwe datinginitiatief Finder, dat een offline alternatief wil bieden voor datingsapps. Singles die zonder tussenkomst van technologie op zoek zijn naar een date, kunnen via de website een speldje kopen. Deze ‘pin’ kan je opspelden om aan te geven dat je beschikbaar bent.

Fotografie: Simone Michielsen.

“Hey! Jij hebt ook een Finder-pin!” Met dit soort ijsbrekers en talloze pogingen oogcontact maken met mede Finders werd er de afgelopen maand in Tilburg op los gesjanst, in het park of bij een koffietentje. Inmiddels zijn er ruim 500 Finder-pins verkocht.

Tegenreactie op datingapps

Finder is geboren uit tegenreactie op datingsapps, die in coronatijd alleen nog maar populairder zijn geworden. De initiatiefnemers stellen dat deze apps vaak ongemerkt persoonlijke data doorsluizen en verslavende algoritmes bevatten waardoor men urenlang blijft swipen. Ook gaat het plezier en de waarde van een fysieke ontmoeten grotendeels verloren.

Kijken is het nieuwe swipen

Tegenwoordig daten we erop los via ons scherm. We swipen eindeloos op Tinder, Happn of Bumble op zoek naar misschien wel onze droompersoon of een leuk knuffelcontact. Ben je klaar met datingsapps? Finder is het alternatief voor online dateleed. Speld de felgroene Finder-pin om je beschikbaarheid te tonen en andere singles te herkennen in het wild. Finder gelooft dat het weten van iemands relatiestatus het leggen van contact een stukje makkelijker maakt. In de supermarkt, de trein, het park en in de bar zie je gelijk hoe iemand beweegt, lacht en hoe lang iemand bijvoorbeeld is.

Bestel jouw Finder-pin

Bestel jouw Finder pin hier. Je koopt al een pin voor €3,95 en de pin wordt zelfs helemaal gratis verzonden!