“Naar huis geschaatst over de Korvel, zonder dat er ijs lag”

meimarkt

De Tilburgse MeiMarkt komt er weer aan! Dit jaar kun je weer als van ouds op zoek naar verborgen pareltjes, het leukste feestmateriaal en de beste eyecatchers die jouw stap-outfit helemaal afmaken. Onze redactie heeft talloze memorabele verhalen over de MeiMarkt, we zetten de leukste voor je op een rijtje. 

Collega Inge trapt ‘m af met haar MeiMarktverhaal over haar trofee ‘Tijgertje’:

“In 2011, ik was toen 17 jaar, ging ik met vrienden naar de MeiMarkt. Het was voor mij de eerste keer zonder ouders. Al vrij vroeg had ik Tijgertje op de kop getikt. Een grote knuffel die vanaf dat moment symbool stond voor onze nachtelijke avonturen. We dronken samen wijntjes, maakte veel nieuwe vrienden en danste samen tot de volgende ochtend. Als dorpsmeisje was dit een van mijn eerste wilde avonden in het gezellige Tilburg. In de archieven van Facebook vond ik net de foto’s. Ik zie nu dat Tijgertje eigenlijk een panter is. Hij heeft uiteindelijk een prima tweede leven gekregen bij de kinderen van familie.”

 

Collega Ivan bezoekt de MeiMarkt ook al jaren met zijn vriendengroep. De traditie om items te scoren die voorkomen dat de groep naar huis hoeft te lopen levert het volgende verhaal op:

“Als bezoeker was het bij ons traditie om in het weekend na het stappen leuke dingen te scoren op de markt, met als doel altijd zo gek mogelijke dingen te krijgen. In ons geval was het vooral het doel om mobiel naar huis te komen. Tijdens de laatste editie had iemand schaatsen gescoord en is daar in de nacht schaatsend mee naar huis ‘geschaatst’ over de Korvel, zonder dat er ijs lag. De pop-up feestjes op het terrein van de markt zijn ook altijd heel leuk. Als kraamhouder heb ik ook deelgenomen aan de MeiMarkt. Het stappubliek breekt de avond lekker op, daardoor houd je het beter vol.” Ivan heeft ook nog twee tips voor mensen die hun spulletjes gaan verkopen op de MeiMarkt:” Zorg dat je je goede spullen vóór zondagochtend verkocht hebben want als je het tegen die tijd niet meer trekt kan je lekker naar huis gaan. Mijn tweede tip is om in ploegendiensten te werken, zodat je je klanten lachend te woord kan blijven staan.”

Verhalen over de MeiMarkt heeft collega Ruud in overvloed, hij deelt zijn leukste herinneringen:

“Al jaren vieren wij Dennis zijn verjaardag in zijn arbeidershuisje aan het Rosmolenplein. Met aansluitend een nachtelijk bezoek aan de MeiMarkt. Maar deze keer was extra speciaal. Dit keer ontvoerden wij een van zijn oerlelijke knopenfauteuils. Zonder dat Dennis het in de gaten had kaapten wij deze mee naar de MeiMarkt. Het ene groepje feestneuzen leidde Dennis af. Het andere groepje sjouwde de loeizware stoel mee naar de Heuvel. Eenmaal daar aangekomen verrasten wij Dennis met zijn eigen stoel en de opdracht: je brengt deze stoel in je eentje naar huis óf je verkoopt hem nu op de MeiMarkt. De fauteuil heeft alle plekjes gezien: van het Pieter Vreedeplein, de hele Heuvelstraat tot aan de Oude Markt. Op het Koningsplein werd Dennis verlost door een kooplustig stelletje die wel in was voor een retro pronkstuk. Tevreden en met €10,- op zak struinde onze jarige job nietsvermoedend verder. Het stelletje had echter besloten om de stoel terug te geven en had hem op de Paleisring weer klaar staan voor Dennis. Toen om 06.00 uur de kroegen weer open gingen, ging ook de stoel vrolijk mee naar binnen. De enthousiaste stoelendans annex kroegentocht eindige in wijlen café De Prins. Ongetwijfeld is iemand erop in slaap gevallen, is eroverheen gekotst of heeft een pril MeiMarkt stel elkaar gezoend op Dennis zijn fauteuil. Waar de stoel is gebleven en of hem nog een derde leven is gegund? Niemand die het weet.”

“Of die keer dat Dennis een oude filmcamera scoorde en ik een roze kindermicrofoon. Met het kabeltje in mijn binnenzak en een lege videocamera gingen wij op pad. Als reporters van NOS interviewden wij tientallen nietsvermoedende bezoekers en kraamhouders. Dit leidde tot de mooiste, hilarische en ontroerende verhalen. Zo jammer dat de camera niet werkte. Dit had zo’n mooie beelden opgeleverd!”

“En die keer dat Dennis orthopedisch schoenen had gekocht en heel de nacht met een 5 centimeter dikke zool de markt heeft afgelegd.”

 

Deel jouw MeiMarkt verhaal!

Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw leukste MeiMarkt verhaal. Heb je een verborgen pareltje gevonden die nu nog in de woonkamer staat? Heb jij met die ene feesthoed de liefde van je leven versierd? Of misschien vond jij wel de liefde van je leven op de MeiMarkt? Laat het ons weten via onderstaand formulier en wie weet komt jouw verhaal op onze website te staan.

Inzending leukste MeiMarktverhaal

  • Vul hier jouw leukste MeiMarktverhaal in