Nabeschouwing NAC Breda – Willem II Tilburg

Willem II en NAC Breda hebben zondagmiddag in het Rat Verlegh stadion de punten gedeeld. Er viel voor de 17.800 toeschouwers weinig te genieten. De hoogtepunten waren op de vingers van één hand te tellen, maar de spanning vergoedde veel. Door dit resultaat blijft Willem II op een keurige 10e plaats staan op de ranglijst van de Eredivisie. De buren uit Breda staan nog steeds voorlaatste met vier punten voorsprong op FC Dordrecht. Lees snel verder voor de nabeschouwing van NAC Breda- Willem II Tilburg!

Opstellingen

Zoals verwacht had trainer Jurgen Streppel geen verrassingen in zijn basiselftal. In het kader van “never change a winning team” stonden dezelfde elf spelers aan de aftrap van het middagje NAC als in de thuiswedstrijd vorige week tegen Go Ahead Eagles. Op het middenveld verving Robert Braber, de “matchwinner” in het heenduel tegen NAC Breda en vorige week tegen Go Ahead Eagles, opnieuw de enige geblesseerde speler aan Tilburgse kant, Ali Messaoud. Trainer Robert Maaskant had zijn basisopstelling in vergelijking tot vorige week in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op drie plaatsen gewijzigd. Rémy Amieux (geschorst), Joey Suk (bank) en De Kamps (bank) maakten plaats voor Gill Swerts, Kenny van der Weg en Uros Matic.

Eerste helft

Na een eerste stormachtige vijf minuten van de thuisclub, nam Willem II in het Rat Verlegh stadion het heft in handen, zonder te komen tot veel uitgespeelde kansen. Het was wachten tot de twaalfde minuut op het eerste opwindende moment in de wedstrijd bij een schot van Ben Sahar, dat wellicht met de hand door een NAC verdediger werd geblokkeerd. Scheidsrechter Liesveld beoordeelde het in ieder geval als een niet bewuste handbal en legde de bal niet op de stip. Nog geen minuut later kreeg Samuel Armenteros de beste kans uit de eerste helft. Uit een corner van Bruno Andrade raakte de spits met een schot het houtwerk boven keeper Jelle ten Rouwelaar. Het vervolg van de eerste helft was voor de neutrale toeschouwer het aanzien nauwelijks waard. De thuisclub speelde zeer behoudend en Willem II maakte het spel, maar uitgespeelde kansen leverde dit niet meer op. NAC Breda produceerde naast twee afzwaaiers van Adnane Tighadouini die ver langs het doel van Kostas Lamprou verdwenen een minuut voor de pauze ook het eerste schot op goal. Maar middenvelder Erik Falkenburg wist hiermee de Tilburgse doelman niet te verontrusten.

Tweede helft

Het begin van de tweede helft was een kopie van het eerste bedrijf. NAC Breda kwam het best uit de kleedkamer en ontwikkelde veel druk op het doel van Willem II. De wedstrijd werd feller en scheidsrechter Liesveld zag zich gedwongen om in een tijdsbestek van vijf minuten driemaal geel te trekken voor respectievelijk Jeffrey Sarpong, Erik Falkenburg en Stijn Wuytens. In de 54e minuut leek NAC op voorsprong te komen naar een slippertje van Dries Wuytens in het duel met Guyon Fernandez, maar de Willem II-keeper was zeer snel uit zijn doel om de bal van de voet van de NAC-spits te plukken. Even later was Robert Braber dichtbij het openingsdoelpunt. De middenvelder kopte uit een corner rakelings naast. Guyon Fernandez kreeg nog een goede kans, maar deze keer was Frank van der Struijk op de doellijn de reddende engel. De laatste goede kans van de wedstrijd was voor Bruno Andrade die er bijna in slaagde om doelman Jelle ten Rouwelaar met een lobje te verschalken. In de slotfase probeerde trainer Robert Maaskant de winst nog in Breda te houden door zijn beide spitsen te vervangen door Mats Seuntjens en de achttienjarige debutant Milos Zukanovic. Maar het was al snel duidelijk dat geen van beide ploegen meer risico wilden nemen en aanstuurden op een puntendeling.

Persconferentie

Beide trainers waren het op de persconferentie dan ook snel eens dat de puntendeling een juiste afspiegeling was van de krachtsverhoudingen in het Rat Verlegh stadion. trainer Jurgen Streppel rekende voor dat de afstand tussen beide ploegen tien punten blijft en er rare dingen moeten gebeuren in Tilburg als medio mei blijkt dat de gastheren alsnog boven Willem II op de ranglijst eindigen. Zijn Bredase collega zei ook tevreden te zijn met het punt, want in de onderste regionen is het altijd puntjes sprokkelen. Voor Willem II betekende het eerste gelijkspel dit seizoen in een uitwedstrijd dat de ploeg met 24 punten nu al meer punten heeft behaald dan het hele vorige seizoen in de eredivisie. Op naar de volgende Brabantse derby volgende week zaterdagavond in Eindhoven!