Nastja van Signé Clinics: “Ik heb geneeskunde gestudeerd om mensen beter te maken. Nu maak ik mensen blijer en mooier!”

Een nieuwe cosmetische formule opende donderdag 17 november haar deuren in de Reeshof: Signé Clinics. Met een team van cosmetische artsen, dermatologen en huidtherapeuten zorgt Signé voor een hoop blije en mooie klanten. Wij gingen alvast langs en spraken cosmetisch arts KNMG Nastja Hendriks over de kliniek, het taboe dat er heerst en de toekomst van cosmetische chirurgie.

De behandelkamer van de kliniek is modern ingericht. In het midden staat een grote, crèmekleurige behandelstoel. Na kennis te maken, begint Nastja te vertellen: “Ik heb geneeskunde gestudeerd, in eerste instantie om mensen beter te maken. Nu maak ik mensen blijer en mooier.” In haar vrije tijd is Nastja graag bezig met kunst. “Ik zie cosmetische chirurgie ook als een kunst. Je bent toch een beetje bezig met het beeldhouwen van een gezicht en bepaalt hoe je het beste om kunt gaan met licht en schaduwen.”

Als cosmetisch arts KNMG heeft Nastja als aandachtsgebied injecatables en kleine chirurgie, zoals ooglid- en oorlelcorrecties. Om de titel ‘cosmetisch arts KNMG’ te mogen dragen, heeft ze na haar studie geneeskunde een tweejarige specialisatieopleiding gevolgd. “Wat ik zo leuk vind, is dat het een heel sociaal beroep is. Ik klets hier heel wat af”, lacht Nastja.

Geen ijskonijn

Signé Clinics staat voor het omarmen van natuurlijke schoonheid: “Ik werk natuurlijk. Mijn cliënten behouden hun mimiek, maar zien er na een behandeling een stukje frisser uit. Ze worden dus écht geen ijskonijn”, legt Nastja uit. “Ik werk per individu en kijk wat er nodig is. Less is nog steeds more in mijn ogen. Je kunt beter langzaam opbouwen en een paar keer terugkomen, dan in één keer veel te veel laten doen.”

Op de vraag welke behandeling Nastja het liefst geeft, heeft ze een duidelijk antwoord: “Het leukste vind ik als ik een carte blanche krijg: als mensen mij om advies vragen en ik verschillende behandelingen kan combineren om zo tot het mooiste resultaat te komen.”

Preventie

De doelgroep van Signé Clinics ligt bij vrouwen tussen de veertig en zestig jaar: “Deze dames komen veelal voor een behandeling met botox en fillers. Ze willen er goed uit blijven zien voor hun leeftijd. Daarnaast begint het een trend te worden dat jongere dames, tussen de vijfentwintig en dertig jaar, voor preventieve botox komen. Ook komen er steeds meer mannen bij onze kliniek. Dit zijn bijvoorbeeld heren die veel sporten, daardoor vet verliezen en er ouder uit gaan zien in hun gezicht.  Wij helpen deze mannen er weer fris uit te zien”, vertelt Nastja.

Taboe doorbreken

Volgens Nastja zien veel mensen cosmetische chirurgie nog als taboe: “Gelukkig wordt dit steeds minder, omdat wat wij doen steeds bekender wordt. Ik hoop op meer acceptatie, omdat we mensen écht kunnen helpen. Over tien jaar is een behandeling bij ons nét zo normaal als een bezoekje brengen aan de schoonheidsspecialist. ”

Op Instagram vind je duizenden beelden van meiden die er perfect uit zien. Dat vindt Nastja jammer: “Perfectie is nooit haalbaar. Niemand heeft een flawless huid en juist de kleine imperfecties zorgen voor karakter. Op mijn Instagram laat ik behandelingen bij échte mensen zien met échte resultaten. Ik hoop dat onze kliniek nog verder mag groeien en dat meer mensen te weten komen hoe natuurlijk wij werken. Ik hoop dat er meer mensen zullen kiezen voor een natuurlijke uitstraling in plaats van voor een artificieel gezicht. Het perfecte wat je ziet op social media, is niet de realiteit.”

Meer informatie

Benieuwd naar Signé Clinics? Dan hebben we goed nieuws voor je: wij mogen namelijk een kortingscode weggeven! Met de code SIGNE13 krijg je 13% korting op je behandeling. De code kun je via de website doorgeven, of aan de balie. Je vindt Signé Clinics aan de Ketelhavenstraat 41. Benieuwd hoe de kliniek eruitziet? Neem een kijkje op hun Instagram. Wil jij meer weten over de verschillende behandelingen, specialisten of prijzen? Klik dan hier!