Nationaal talent in 013 poppodium

013 Poppodium heeft de komende maanden  nationaal talent op de planken in de vorm van The Deaf, Taymir en The Kik die samen speelt met Tilburgse band The Black Marble Selection. Drie bands die perfect laten zien hoe divers het muzikale landschap van Nederland eruitziet. Tickets voor alle drie de concerten zijn vanaf heden verkrijgbaar via 013.nl.

Zoals bekend houden wij bij 013 wel van een goeie portie rock ‘n’ roll op zijn tijd. Dus toen wij hoorden dat The Deaf met een nieuw album komt, waren wij er dan ook snel bij. Nee, dit is geen muziek voor of van doven – hoewel een optreden van deze wildebrassen menig piep in de oren achterlaat – maar een regelrechte ode aan de (Haagse) beatmuziek! Maar dan wel van de vuigste soort. Veel punk, veel rock ‘n’ roll, veel powerpop. Op donderdag 11 december in de Kleine Zaal.

Aanstekelijke indie-pop songs met de ballen van Arctic Monkeys en het venijn van The Strokes, dat is Taymir. Deze Hagenezen braken in het najaar van 2013 door met hun catchy single ‘Aaaaah’. Binnen no-time werd het liedje uitgeroepen tot 3FM Megahit en speelde de band onder andere op Noorderslag en London Calling. Snel daarna releasen ze debuutalbum ‘Phosphene’, hierop laat Taymir horen dat ze pakkende popliedjes kunnen schrijven. Het album varieert tussen 60’s beat songs en moderne britpop en toont de veelzijdigheid van de band. De energieke shows met een positieve vibe zorgen voor een te gekke live ervaring op donderdag 27 november in 013.

Het, met Ries Doms op de drums ook wel een beetje Tilburgse, The Kik keert zondag 9 november terug naar 013 voor een middag show met nieuw materiaal van het eerder dit jaar verschenen album ‘2’. De band rond frontman Dave von Raven is al jaren een succesverhaal met hun catchy ‘nederbeat’ die gelijk associaties oproept met de jaren 60 en de hoogtijdagen van bands als The Beatles en The Kinks. De band geeft op album ‘2’ een hele nieuwe lading aan hun spitsvondige teksten door op muzikaal gebied onder meer blazers, strijkers en zelfs een draaiorgel toe te voegen. Natuurlijk spelen ze deze dag ook hun grote hit ‘Schuilen Bij jou’. De support komt van de Tilburgse band The Black Marble Selection.